Európa LigaLabdarúgás

Európa Liga: Három helyen is döntetlenről folytatják

2022. április 13.

Mindössze egy csapat tudott előnyt szerezni hazai környezetben a második számú európai kupasorozat visszavágói előtt.


 

 

Atalanta – RB Leipzig

Noha a lipcsei 1-1 után normál esetben azt kellene gondolnunk, hogy most jobb helyzetben van Gian Piero Gasperini legénysége, a bergamóiak hazai produktumai alapján ez közel sem ennyire egyértelmű. Ha ehhez hozzáadjuk, hogy Domenico Tedesco csapata már az előző körben is idegenben tudta kivívni a továbbjutást, ahol kevésbé nyomta őket az esélyesség súlya, akkor most sem lenne meglepetés, ha a német gárda vívná ki a továbbjutást.

 

Rangers FC – SC Braga

Győzelmi kényszerben van az odavágók során egyedüliként meccset vesztő Giovanni van Bronckhorst egylete, ami nagyon rossz hír a skót bajnok számára, mert a gyenge forma és Carlos Carvalhal fiainak a kivételesen hatékony kontrajátéka sem azt mutatja, hogy ebben a párharcban jó helyzetben lennének. A portugálok már az első mérkőzésen is remekül használták ki az ellenfél megingásait, most pedig még több lehet ezekből, mert futni kell az eredmény után a hazaiaknak.

 

FC Barcelona – Eintracht Frankfurt

A németországi inkább örömteli döntetlent követően a bajnokságban is rezgett a léc Xavi Hernandez tanítványai számára, márpedig a veretlenségi szériájuk egyre kevésbé a jó játékuk alapján tart még, mintsem azért, mert az ellenfelek nem elég hatékonyak. Persze toronymagas favorit a katalán alakulat, de pont az ilyen összecsapások jelenthetik a gondot, másik oldalról nézve meg a reményt, mert Oliver Glasner fiai megmutatták, hogy meg tudják szorongatni a magasabbra taksált riválist, s talán ki is tudják ejteni.

 

Olympique Lyon – West Ham United

Az odavágón nagyrészt az történt, amit Peter Bosz eltervezett, s az angolok megfogyatkozása csak nyomatékosította ezt. Akkor az egyéni hibák meghatározták a meccset, de a franciák cseppet sem voltak zavarban a londoni közegben, s most odahaza még inkább fölényben lehetnek David Moyes együttesével szemben, ám ez talán segíti is majd a vendégek elképzelését, hogy a kontráikkal maguk javára fordítják a párharcot.