Európa LigaLabdarúgás

Európa Liga: Régi ismerősök újra találkoznak

2023. március 08.

A második számú európai kupasorozat nyolcaddöntői során az esti idősávban két olyan párharcot is rendeznek, ahol korábban már összecsapó együttesek mérik össze erejüket.


 

 

Sevilla – Fenerbahçe

A spanyolok reménye abban lehetne, ha valami szenzációs módon megfordulna a formájuk, mert az előző három alkalommal vereséget szenvedtek, ráadásul ez idő alatt tizenegy gólt kapott Jorge Sampaoli legénysége. Nem lesz könnyű ilyen előjelek mellett a sorozat rekordgyőztesének jó eredményt elérni a Ramón Sánchez-Pizjuán Stadion közönsége előtt, ahol a majd egy hónapos szünetet követően két győzelemmel visszatérő török rivális fog vendégszerepelni. Jorge Jesus fiai nem veszítették el a kontrollt és továbbra is sikeresen játszanak, ráadásul a klub szurkolói még emlékezhetnek 2008-ra mikor az első számú európai kupasorozatban két döntetlent követően jutottak tovább ebben a párosításban.

 

Shakhtar Donetsk – Feyenoord

Az előzőkörben csak a hosszabbítás után tudta kivívni a folytatást Igor Jovicevic alakulata, de ami akkor sikerült, azt most is joggal remélik az ukránok, hiszen akkor a félig-meddig hazai pályán nyertek, s most is ez lenne a terv a Stadion Wojska Polskiego szerény létszámú publikuma előtt. Ezt persze előszeretettel elkerülné a holland listavezető, akik október vége óta veretlenek. Arne Slot fiainak a 2017-es oda-vissza vereségért is ideje revansot venni, s megmutatni, hogy az előző idény döntője a harmadik számú sorozatban nem csak a véletlen műve volt.