Európa LigaLabdarúgás

Európa Liga Selejtező: Javítási lehetőség

2022. augusztus 03.

A második számú európai kupasorozat kvalifikációs része is elkezdődik, méghozzá többnyire olyan együttesek részvételével, akik búcsúztak a Bajnokok Ligája selejtezőjében.


 

 

Malmö FF – F91 Dudelange

A svéd bajnok komoly meglepetésre, kettős vereséget szenvedve búcsúzott a legrangosabb európai kupasorozattól, ami után nem volt meglepetés, hogy edzőt cseréltek a világoskékek. Ezen a találkozón már Andreas Georgson irányítja a csapatot, akinek ez lesz a bemutatkozó mérkőzése. A győzelem a minimum elvárás, de akár a továbbjutást is illene eldönteni, hogy kicsit javítsa a közhangulatot az Eleda Stadionban. A vendégeknél szintén elmondható, hogy nem várt események végén kerültek ide, hiszen Carlos Manuel Fangueiro fiai egy idegenbeli siker után otthon kényszerültek búcsúzni. A luxemburgi aranyérmesnek nem lesz könnyű dolga ebben a párharcban, de abban bízhatnak, hogy ismét sikerül egy idegenbeli jó eredménnyel kezdeniük.

 

Linfield FC – FC Zürich

Hosszú évek munkája gyümölcsét szeretné learatni David Healy, akinek csapata észak-ír bajnokként egyetlen lépésre vannak attól, hogy az ország történetében elsőként bejussanak egy nemzetközi sorozat csoportkörébe. Ehhez vagy most kellene túljutni a svájciakon, vagy az EKL-playoff körét kell behúzniuk, de egyik sem ígérkezik egyszerűnek. Már csak azért sem, mert most épp Franco Foda tanítványai ellen kellene esélytelenként csodát végrehajtaniuk, hiszen a helvét aranyérmes kisebb blamaként élte meg a korai búcsút a BL-től, de itt szeretnék biztosítani a helyüket a főtáblán, ha már idebuktak.

 

Olympiakos Piraeus – Slovan Bratislava

Hatalmas égés volt hazai pályán négy gólt kapva kiesni az elsőszámú prioritást élvező sorozat második selejtezőkörében, s ezután nem is lehetett kérdés, hogy edzőt fog váltani a görög bajnok. Carlos Corberán kapta meg a lehetőséget, aki remekelt az angol másodosztályban, most pedig a hazai pontvadászat mellett a nemzetközi porondon is villantania kellene. Ehhez ideális ellenfél lehet a szlovák aranyérmes, akiknél egyelőre a sérülések és a belső feszültségek sem épp jó irányba terelik az esélyeket. Vladimir Weiss számára kulcsfontosságú lenne valamelyik sorozat csoportkörébe bejutni, de talán nem ez a párharc az, ahol ezt meg fogják valósítani, mert itt túl nagynak tűnik a különbség a felek közt.