Európa LigaLabdarúgás

Európa Liga Selejtező: Meglepő eredmények után

2022. augusztus 10.

A második számú európai kupasorozat harmadik kvalifikációs körének visszavágói közt két nagyon szoros párharc is várható.


 

 

Slovan Bratislava – Olympiakos Piraeus

A görögországi 1-1 után most itt a nagy esély Vladimir Weiss együttese előtt, hogy bebiztosítsák az idei szezonban való nemzetközi porondon való csoportkörös helyüket. Nyerni kell, ám ez eddig egyik párharcukban sem sikerült hazai környezetben, ami adhat okot a negatív gondolatokra, főleg annak fényében, hogy az odavágós gyengélkedés ellenére Carlos Corberán legénysége idegenben is esélyesként lép majd pályára és miután papíron jóval többre hivatott a vendégek kerete könnyedén benne van, hogy a szlovák bajnok újfent hazai pályán búcsúzik egy sorozattól.

 

Partizan Belgrád – AEK Larnaca

Komoly meglepetésre szenvedett vereséget idegenben a szerb ezüstérmes, akiknél könnyen lehet, hogy gyorsan véget ér Ilija Stolica megbízatása, ha nem tudja sikerrel abszolválni ezt a párharcot, mert náluk létkérdés, hogy odaérjenek az EL-csoportkörbe. A múlt heti 2-1 után most komoly erődemonstrációt kellene tartaniuk ahhoz, hogy ne legyen kétséges a folytatás, ám José Luis Oltra fiai remekül alkalmazkodtak az ellenfélhez és elmondható, hogy idegenben sem lesznek teljesen esélytelenek a reaktív futballjukkal, ami egyszer már győzelemre vezette őket.