Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

Fehéroroszország Premier League 5. forduló – A BATE a listavezetőt fogadja

2020. április 16.

Belshina Bobruisk (2,40) vs. Smolevichy (2,90), péntek 16:30

Ugyan még korai lenne kijelenteni négy fordulót követően, de jelenleg úgy tűnik, hogy kiesési rangadót láthatunk. A sereghajtó Belshina egyetlen pontot szorgoskodott össze ezidáig, de ez inkább a támadójáték hatékonyságának a hiányára vezethető vissza. A négy mérkőzésen összesen két gólt szereztek, és hatot kaptak – igaz, abból hármat az FC Minszk ellen.

A Smolevichy viszont még őket is alulmúlja a támadófutball tekintetében. Négy meccsen összesen egy gól fűződik a nevükhöz, sőt, a tizenhat csapatos mezőnyben a második legkevesebb kapura lövéssel is ők büszkélkedhetnek: összesen 31 alkalommal vették célba az ellenfelet kapuját.

Tipp: 2,5-nél kevesebb gól lesz – 1,40

 

 

Shakhtyor Soligorsk (1,37) vs. FC Slutsk (7,00), péntek 18:30

Ugyan csak a tabella 12. helyén állnak, a Shaktyor a liga legjobb védelmével rendelkezik. Négy meccsen mindössze egyszer kapitulált a Sergei Politevich vezette védelem, amelynek acélosságát jól mutatja, hogy a Gorodeya és a Neman sem volt képes *helyzetbe kerülni ellenük; a Smolevichy pedig mindössze egyszer próbálkozhatott ígéretes szituációból. Nem csupán a védekezésben tündökölnek, de a támadójáték sem megy rosszul: a Dynamo Brest után a második legtöbb helyzetet (29) a salihorski együttes alakította ki – igaz, ebből összesen két találatot mutathatnak fel, amivel a liga legrosszabb hatékonyságának járó címét is maguknak tudhatják.  

Az FC Slutsk tavaly a kiesés ellen küzdött, idén viszont ígéretesen kezdtek. Négy bajnoki fordulót követően a dobogó alsó fokán foglalnak helyet, mindezt úgy, hogy az FC Minszk után a második leggólgazdagabb csörtéket vívják. Négy meccsen összeszorgoskodott hét góljukkal a liga leggólerősebb csapata; de nagy kérdés, hogy a legstabilabb védelem erre mire mennek majd Vitaliy Pavlov fiai…

Tipp: A Slutsk legalább egy gólt szerez – 2,14

BATE Borisov (1,40) vs. Torpedo Belaz Zhodino (6,40), szombat 19:00

A Premier League jelenlegi listavezetője, a Torpedo Belaz Zhodino látogat a váratlanul gyengén kezdő BATE Borisov otthonába. A Torpedo múlthéten 2-0-ra győzött a második helyen álló Energetik-BGU elleni rangadón, most viszont vélhetően nehezebb dolga lesz az elmúlt szezont hatodik helyen záró együttesnek.

A BATE borzalmasan kezdte az idényt, két vereséggel indítottak. A rekordbajnok jelenleg a hetedik pozíciót foglalja el a tabellán, ami annak is köszönhető, hogy a bariszavi együttes az elmúlt két fordulóban hat pontot gyűjtött – ebben kulcsszerepet játszott a 66-szoros fehérorosz válogatott középpályás, Stanislaw Drahun teljesítményének feljavulása, aki a két győztes mérkőzésen két góllal jelezte, hogy jobb lesz, ha odafigyelnek rá…

Tipp: BATE nyer – 1,40