Bajnokok LigájaLabdarúgás

Fej nélküli lovasként vágtat a PSG

2020. február 24.

A Bajnokok Ligája a Paris SG vesszőparipájává vált: a francia csapat egyszerűen nem tud teljesíteni az elitligában, pontosabban, jó mélyen a várakozások alatt játszanak. Pedig sztárokból aztán nincs hiány: Neymar, Mbappé, Di Maria, Cavani, Icardi, Verratti, Marquinhos, sorolni lehet a nagyobbnál-nagyobb játékosokat, eredmény mégsem jön…

A katari tulajok sem fukarkodnak a pénzzel, számolatlanul öntik bele a dellát a párizsi pénznyelőbe, cserébe néhány francia bajnoki címért, illetve kupáért. A BL-ben meg sehol semmi, 2011 óta, amióta beköszöntött az aranykor, nem jutott el a csapat az elődöntőig, mindig előbb véget ért az álom.

Most a Borussia Dortmund elverte őket Németországban, de a visszavágó még előttük áll, azonban nagyot kell villantania Tuchel mesternek: itt az állása a tét… De nem csak vele akadnak problémák.

Tuchel magára maradt

Mégis kezdjük vele a sort, elvégre őt vonják felelősségre mindenért: az első idénye nem sikerült a legjobban, nem nyert meg minden lehetséges serleget, így máris egy rosszponttal indított. Leonardo sportigazgató bizalmát is kezdi elveszíteni, illetve a csapat sem áll mellette. Egész egyszerűen nem bír a sztárok egójával, ezt bizonyítja, az Mbappé lecserélése utáni perpatvar is.

Rossz taktika

A német mester húzott egy váratlant és feladta a jól megszokott 4-2-2-2-es felállását, hogy újíthasson és bemutasson egy 3-4-3-as formációt. Mindezzel nem is lett volna baj, ha a Ligue 1 valamelyik kiscsapata ellen húzza elő és nem a Dortmund vendégeként. Tuchel azt mondta, nem bánja a próbálkozást, más felállással is lehet, hogy kikaptak volna. Az viszont elgondolkodtató, hogy az első félidőben nem találták el a kaput, és nem tudott belenyúlni sem a mérkőzésbe.

Neymar és a bulik

A brazil sztár nekiment a klubnak és a mesternek, mondván nem engedték játszani, majd a legnagyobb mérkőzésen nem tudta elkapni a fonalat. De nem csak ez a baj: a selecao gólvágójának bulizásai nem tetszenek a vezetőségnek, míg a BVB elleni blama után Icardi szülinapi partiján csápolt a dél-amerikai kontingens. Cavani ráadásul félmeztelenül.

Kimpembe és Paredes

A hátvéd testvére nekiugrott a trénernek néhány keresetlen szóval, amiért a francia bekknek kellett bocsánatot kérnie. Az argentin szűrő pedig egyszerűen otthon maradt a Ruhr-vidéki túra helyett, miután kiderült, hogy nem kerül be a kezdőbe.

Meunier szétszórtsága

A belga jobbhátvéd, Thomas Meunier elég nagyképűen odabökte az újságíróknak, hogy halványlila gőze sincs, ki az az Erling Haaland. A norvég csatár kétszer mattolta a párizsiak védelmét, ráadásul a lenéző belga sárgát is kapott, ami miatt kihagyja a visszavágót. Állítása szerint, fogalma sem volt, hogy veszélyeztetett, máskülönben figyelt volna…