Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Fontos lépést tehet a Boca Juniors a bajnoki cím felé.

Két héttel ezelőtt botrányos körülmények között a kezdés után kilenc perccel szakították félbe a Gimnasia La Plata és a Boca Juniors mérkőzését a Liga Profesional 23. fordulójában. A találkozót magyar idő szerint szerda este 22 órától folytatják az Estadio Juan Carmelo Zerillóban.

Az eredeti időpontban azért szakították félbe a mérkőzést, mert a beléptetésnél hatalmas tumultus alakult ki, a szurkolókkal való nézeteltérés során a helyi rendőrség könnygázt használt a stadionon kívül, az pedig bejutott a stadionon belülre. A lelátón lévő emberek a pályára menekültek, a kispadokon lévők is fuldokoltak, hatalmas káosz alakult ki. A játékvezető az edzők jelzésre lefújta a mérkőzést. Tömeges pánik alakult ki, egy ember szívroham következtében sajnos elhunyt, szerencsére súlyosabb katasztrófa nem történt. A játékosokat sikerült épségben az öltözőbe kísérni, majd a vendégek elhagyhatták a helyszínt.

„Nem volt garancia a játék folytatására, a kispadról jelezték felém, hogy nem kapnak levegőt. Ez az első eset, hogy ilyesmi történik velem a pályafutásom során” – jegyezte meg a mérkőzés játékvezetője, Hernán Mastrángelo.

A meccset a tizedik perctől 0–0-s állás mellett fogják folytatni. Az argentin bajnokság élére álló Boca ezt követően legyőzte a Sarmientót, legutóbb viszont a hétvégén meglepetésre kikapott a Newell’stől, így hiába vezeti a bajnokságot, még nem biztos a bajnoki címe, mivel a Racing Club és az Atlético Tucumán is üldözi őket. Egy súlyos veszteség is érte a közelmúltban a csapatot, ugyanis a csapatkapitány Marcos Rojo térdszalag-szakadást szenvedett és hosszú hónapokra harcképtelenné vált.

A Gimnasia a Bocánál hét ponttal gyűjtött kevesebbet, így a hatodik helyen áll, legutóbbi két mérkőzésén csak egyetlen pontot szerzett rúgott gól nélkül. A meccs eredeti időpontjában a Lobónak még szintén lett volna esélye a bajnoki címre, emiatt is volt hatalmas az érdeklődés a Boca látogatása iránt, most már csak a minél jobb helyezésben bízhatnak. A gyanú szerint a szervezők a megengedettnél több jegyet adtak el, ezért nem fért be mindenki a stadionba.

A bajnokságból a mostani pótlás után már csak egy forduló lesz hátra, melyet a hétvégén rendeznek. A Boca egy győzelemmel a saját kezébe vehetné a sorsát az utolsó meccs előtt, erre pedig minden esélye megvan még idegenben is.

Kapcsolódó cikkek