Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A Barcelonában elszenvedett 5-1-es vereség számszerűleg nem fest annyira jól, de aki látta a 90 percet, az érzékelte: a hatalmas különbségek ellenére voltak jó periódusai a Ferencvárosnak – ráadásul például a spanyol Atlético Madrid ugyanúgy négy góllal kapott ki a Bayern Münchentől. Ott és akkor senki nem számolt pontokkal, de még csak ponttal sem, most viszont jön az a Dinamo Kijev, amelyhez hasonló erősségű gárdát már búcsúztatott az FTC a közelmúltban!

REBROV ITT, REBROV OTT

A Dinamo Kijev a Fradihoz hasonlóan rekordbajnok hazájában, de 2016 óta nem tudtak ukrán bajnoki címet ünnepelni – akkor még Rebrov volt a Kijev vezetőedzője. Az 1927 májusában alapított klub egyik, hanem legnagyobb sikerét a Bajnokok Ligája 97/98-as idényében érte el. Ekkor a Sevcsenko – Rebrov csatárduó vezette ukránok a csoportban oda-vissza lemészárolták a Barcelona együttesét, otthon 3-0-ra, idegenben 4-0-ra nyerve – Rebrov mindkétszer beköszönt, a Dinamo megnyerte csoportját, a katalánok pedig utolsók lettek.

Rebrov aztán visszavonulása után többször volt pályaedzője, segítője az aktuális vezetőedzőnek, mígnem 2014 áprilisában őt magát nevezték ki szakvezetővé. Összesen 137 mérkőzésen ült a kispadon, és kétszer megnyerte a bajnokságot és az ukrán kupát is.

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

У двох гравців «Динамо» виявлено COVID-19 Напередодні вильоту на матч другого туру групового раунду Ліги чемпіонів з «Ференцварошем» гравці та персонал першої команди «Динамо» здали обов'язкові тести на COVID-19 у сертифікованій УЄФА лабораторії. На жаль, у двох гравців, а саме у Георгія Бущана та Віталія Миколенка, тести виявилися позитивними. Крім того, COVID-19 виявлено у тренера «Динамо» з фізичної підготовки Віталія Кулиби. Всі троє почуваються задовільно і перебувають на самоізоляції. У всіх інших гравців і персоналу результати тестів – негативні. Вони готуються до вильоту до Будапешта на матч із «Ференцварошем».

A post shared by FC Dynamo Kyiv official (@fc_dynamo_kyiv) on Oct 26, 2020 at 5:23am PDT

2016 óta ugyanakkor visszatért a Shaktar dominanciája, így például a Kijev is selejtezőkre kényszerült, hogy bejusson a BL-be: előbb a holland AZ Alkmaart győzték le 2-0-ra, majd a playoff körben a belga Gent együttesét verték oda-vissza, összesítésben 5-1-re.

A gárda ebben az idényben veretlenül vezeti a bajnokságot, az egyetlen vereségét a mostani szezonban a BL első fordulójában szenvedte el: hazai pályán 2-0-ra maradt alul a Cristiano Ronaldo nélkül felálló Juventustól. Bár gólt nem tudtak lőni, több mint tíz alkalommal próbálkoztak kapuralövéssel, és közel ugyanannyit passzt mutattak be, mint a Juventus, úgyhogy azt nem lehet mondani, hogy teljesen alárendelt szerepet játszott volna a Dinamo.

Felállásukat tekintve egyébként bátor, támadó 4-3-3-as formációt játszanak legtöbbször, ahol nagy szerep hárul a védők előtt 6-os pozícióban futballozó Szidorcsukra.

JÓ ELŐJELEK

Ami a Fradi szempontjából jó hír, hogy az ukránok kezdőkapusa, Buscsan, illetve a csapat második legértékesebb játékosa, a védő Mikolenko sem utazhatott Budapestre mert koronavírusosak lettek. A vendégek kezdőhálóőre így vagy a 32 éves Bojko lesz, aki egyetlen tétmeccsen sem védett ebben a szezonban, vagy a minden szempontból rutintalan, mindössze 18 éves Neszcseret.

A Fradi ráadásul magabiztosan behúzta a derbit az Újpest ellen Somalia és Tokmac góljaival, és továbbra is vezeti az OTP Bank Ligát a nagy rivális, székesfehérváriak előtt.

Ha már Tokmac! Róla azt mondták, úgy játszott Barcelonában, hogy még akár a katalánokhoz is befért volna, nos, a Transfermarkt is hasonlóan gondolkodott: a norvég futballista értéke ugyanis több mint egy millió eurót emelkedett az elmúlt időszakban, és most már 2,5 millió euró körül mozog. A Fradi összértéke is nyilván nőtt (kb. 29m euró), de még így is harmadannyi csak, mint a Kijev keretének hasonló mutatója.

Ettől függetlenül Rebrov már mondjuk a Dinamo Zágráb vagy épp a Celtic ellen is bizonyította, hogy ha játékosai végre hajtják az ő elképzeléseit, akkor ezt a különbséget 90 percre el lehet tüntetni. Azt várom a Fraditól, hogy ragadja meg az alkalmat, hiszen egyértelműen hazai pályán ez az a meccs, ahol valós esélye lehet a magyar bajnoknak a győzelemre, és arra, hogy a FTC 1995-ös, Grasshoppers elleni győzelmét követően ismét három pontot szerezzen egy magyar csapat a BL-ben. Rebrov tökéletesen ismeri az ellenfelet, még akkor is, ha már négy éve eljött onnan, és Lucescu személyében egy szintén remek szakember irányít a túloldalon.

Ettől függetlenül, nem csak a szívem mondatja azt velem, hogy a Fradi 2-0-ra megnyeri majd a Dinamo Kijev elleni második BL-csoportmérkőzését!

Elképesztő ajánlatok a Fradi BL-meccseire – Vegyél részt a nagyszabású promócióban!

Kapcsolódó cikkek