Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Szinte mindenkinek van valami babonája, mielőtt pályára lép egy futballmérkőzésen. Akár a barátainkkal játszunk, akár egy komolyabb tornán, vannak szokások, amiket nem tudunk elhagyni. Elsőnek lépünk a pályára, rágózunk a bemelegítés során, ugyanazt a zoknit vesszük fel, a bal lábunkra húzzuk fel először a cipőt, és így tovább.

Ezek a rituálék a legnagyobbaknál is megvannak, a vérprofiknak is megvannak a maguk furcsaságai. Kinek nagyobb, kinek kisebb, valakinél működik, valakinél nem, de még olyan is megesik, hogy a klubelnök bogaras kissé.

Cristiano Ronaldo

A Manchester United-Real Madrid-Juventus trió portugál állócsillaga sehova nem megy a fodrásza nélkül. Minden mérkőzésen frissen vágott frizurával kell pályára lépnie. A 2014-es világbajnokságon pedig minden találkozó előtt ő lépett először a gyepre a luzitánok közül. Talán maga sem tudja miért.

Kolo Touré

Ronaldo szöges ellentéteként, az elefántcsontparti bekk mindig utolsóként vonul ki a játéktérre. A Bajnokok Ligájában egyszer lekéste a második félidő kezdetét jelző sípszót, mert egy csapattársára várt, hogy utána jöhessen ki.

Laurent Blanc

Ez nagyon bejött! 1998-ban Franciaországban rendezték a világbajnokságot, a hazaiak védője, Blanc pedig minden mérkőzés előtt csókot nyomott a kapus, Fabian Barthez tarkopasz fejére. A gallok a döntőig meneteltek, ahol a brazilokon átgázolva bezsebelték a trófeát.

Gary Lineker

Anglia egyik legjobb csatára mindig a mérkőzésre tartogatta a góljait. A bemelegítés során soha nem lőtt kapura, mondván elpazarolja az igazán jó löketeit. Bevált a taktika, a meccseken nem fukarkodott a találatokkal.

Malvin Kamara

Angliában született a Sierra Leone-i játékos, aki imádta a csokit. Legalábbis a csokigyárakat. Az 1971-es, Willy Wonka és a csokigyár című filmet minden mérkőzés előtt megnézte. Állítása szerint megnyugtatta és szerencsét hozott neki.

David James

Több mint ezerszer lépett pályára a kapus, aki a találkozó előtt mindig elvonult az illemhelyre. Ám ahelyett, hogy könnyített volna magán, megvárta, míg mindenki kimegy, majd elkezdett a falra köpködni…

Romeo Anconetani

A Pisa elnöke minden összecsapás előtt eljátszotta, amit a rómaiak tettek Karthágóban: behintette sóval a Garibaldi Aréna gyepét. Minél nagyobb meccsnek néztek elébe, annál több só jutott a gyepre. A Cesena elleni derbi előtt, például 26 kilogrammnyi nátrium-klorid került a játéktérre.

Kapcsolódó cikkek