Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

Gólt lőtt az Old Traffordon, majd hazasietett, mert másnap pszichológia-dolgozatot írt

2019. szeptember 26.

Valószínűleg a Manchester United drukkerei már tudják, hogy kiről van szó, ha Luke Matheson nevét olvassák valahol. De ugyanígy lehet ezzel fél Anglia is, sőt, lassan az egész világ. 

Aki azonban lemaradt volna a harmadosztályú Rochdale United manchesteri vendégjátékáról szerda este, annak ajánljuk figyelmébe a tizenhatéves jobbhátvéd sztoriját, aki góllal vette ki a részét az rochdale-i csodából az Álmok Színházában. Még akkor is, ha végül a MU került a következő körbe…

 

 

A Rochdale világraszóló tettet hajtott végre azzal, hogy büntetőkre tudta menteni a meccset a manchesteri sztárcsapat ellen. A vendégjátékosok nem is sokáig búslakodtak, hogy alulmaradtak a szétlövésben, a meccs után nagy ünneplést csaptak, hiszen nekik már az is különleges dolog volt, hogy az Old Traffordon léptek pályára, az eredmény pedig már csak hab volt a tortán. 

De akadt, aki nem ünnepelt. Méghozzá annak nem jutott szelet abból a bizonyos tortából, aki a legnagyobb részét vette ki a sikerből. A gólszerző Luke Mathesonnak ugyanis sietnie kellett haza, mert másnap reggel dolgozatot írt pszichológiából.


"Iskolában kellett volna ma lennem, de a meccs miatt nem tudtam elmenni. Holnapra szabadságot kaptunk, így reggel mindenképpen be kell mennem megírni a pszichológia-dolgozatot. Alig várom. Valószínűleg este alig fogok tudni aludni."


 

 


"A klub és a suli is rengeteg támogatást ad nekem. Imádok tanulni. A futball kiszámíthatatlan. Sosem tudhatod, hogy mi fog történni. Lehet, hogy te leszel a világ legjobb játékosa, de bármi közbe jöhet. Ezért kell tanulnom, hogy legyen egy stabil B-tervem, ha a foci nem jönne össze."


A Givemesport.com kiemeli, hogy Matheson egyébként kiemelkedő tanulónak számít a gimnáziumban. Utánajártak, hogy a tizenhat éves játékos kilences (a lehető legjobb) értékelést kapta történelemből, nyolcast kémiából, fizikából, hittanból és – furcsa módon – testnevelésből, hetest biológiából, hatost spanyolból, ötöst pedig angol irodalomból. 

A helyzet pikantériája, hogy fél éve a manchesteri Luke Shaw Matheson iskolájába járt egy szervezett akció keretein belül, valószínűleg akkor még ő sem gondolta, hogy nemsokára az EFL-kupában éppen az a srác okoz kellemetlen perceket a csapatának, akivel fotózkodott…