Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A történelmi Derbin aratott siker után kezdődik a zöld-fehérek őszi nemzetközi szereplése az Európa-liga csoportkörében. Elsőként a török bajnok Trabzonsport fogadja hazai pályán a Ferencváros.

Mit kell tudni az ellenfélről?

A trabzoni klub a nagy török négyes egyike. 1967-ben alapították a bordó-kékeket, hét bajnoki címet szereztek eddig történetük során. Ám a 2021-22-es siker illetve az azt megelőző között majd’ 40 év telt el. Háromszor szerepeltek az Európa-liga csoportkörében, míg egyszer megjárták a Bajnokok Ligáját is. A magyar csapattal csak egyszer kerültek szembe, a Videoton 2012-ben két 0-0-s mérkőzést követően büntetőkkel ejtette ki a törököket.

A jelenlegi csapat brutálisan erős, jól mutatja a Trabzonspor lehetőségeit, hogy topligákból sikerült a nyáron játékosokat igazolni – Enisz Bardhi, Marc Bartra, Trézéguet. Megtaláljuk a keretben Marek Hamsíkot, az uruguayi Maxi Gómezt, az ex-római Bruno Perest, vagy a török válogatott kapusát Ugurcan Cakirt.

Miben reménykedhet a Fradi?

A bajnokságban alapvetően közel ugyanannyit birtokolja a Trabzonspor a labdát, mint ellenfelei. Három győzelem, egy döntetlen, és egy vereség ezeken a találkozókon a mérlegük. Ugyanakkor a Bajnokok Ligája playoffban, a Köbenhavn ellen náluk volt többet a labda, a mezőnyfölény nem párosul eredményes játékkal – 180 perc alatt egy gól. A visszavágón hiába hoztak össze 2.05 xG-t, nem tudtak betalálni, ami a vesztük lett. A Fradi alapvetően bízhat abban, hogy a Trabzon ismételten nem tud majd mit kezdeni a labdabirtoklási fázisokban a felállt védelem ellen. A másik szegmens a kontratámadások. Az Antalyaspor elleni 5-2-es vereség alkalmával valamennyi gólt kontra után kaptak. A Ferencvárosi támadók tempója, és kreativitása pluszt jelenthet a Groupama Arénában.

Mi ad okot aggodalomra?

A Ferencváros most találkozik a legerősebb ellenféllel idei nemzetközi szereplése során, hiába jött a negyedik kalapból a Trabzon. A játékosok minősége alapvetően nagy különbség a két csapat között, ráadásul a Fradi védelme pont a minőség miatt sebezhető. A labdakihozatalokkal már az NB I-ben is meggyűlik Csercseszov csapatának a baja, nemzetközi színtéren ez hatványozódik. Amennyiben a Fradi nem képes veszélyes kontrákat vezetni, a Trabzonspor bőven nyeregben érezheti magát, még ha labdával nem is annyira extrák.

Szerző: Tokics Tamás

Kapcsolódó cikkek