Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Carlos Tévez csapata a veretlent fogadja a rosáriói derbin.

Elképesztően kiegyenlítetten alakul a Liga Profesional 2022-es kiírása, ugyanis az aktuális argentin bajnoki idény első nyolc fordulója után a tabella első kilenc helyezettjét mindössze két pont választja el egymástól.

A 28 csapatos mezőnyből még három csapat nem talált legyőzőre, köztük a négy-négy győzelem és döntetlen jóvoltából kevesebb lőtt gólja miatt jelenleg második Newell’s Old Boys együttese, amely ádáz városi rangadót vívhat a gyengélkedő Rosário Central ellen. A derbin pályaválasztó Canalla a közelmúltban nevezte ki vezetőedzőjének az aktív játéktól frissen elbúcsúzó Carlos Tévezt, aki Leandro Somozát váltotta a kispadon. A legendás Carlitos sem tudta egyelőre látványosan felrázni csapatát, négy meccsen négy pontot szereztek vele. A legnagyobb rivális elleni rangadó azonban kiváló alkalom lehet a sorsfordításra.

A Central nyolc forduló alatt szerzett nyolc pontjával csak a 23. helyet birtokolja a tabellán, de az utolsó két meccsén nem kapott gólt és négy pontot gyűjtött, mivel 1–0-ra legyőzte a Sarmientót és gól nélküli döntetlent ért el a szintén gyengélkedő Independiente ellen.

Az idei első egymás elleni derbin a Newell’s 1–0-ra diadalmaskodott a Central ellen, amely utoljára tavaly májusban győzött ellenlábasával szemben, méghozzá egy 3–0-s kiütéssel.

Az első „Clásico Rosarinót” 1905-ben játszották még a területi amatőr bajnokságban, már akkor ádáz csatákat vívtak egymással, majd 1939-ben együtt kerültek fel az országos első osztályba.

Amíg Buenos Airesben a számos csapat közt jobban megoszlanak a klubhovatartozások, addig az immár több mint egymillió lelket számláló Rosárióban „csak” két nagy csapat közül kell választania a lakosságnak, nagyjából azonos mértékben oszlanak meg a rajongók. Akárcsak minden argentin rangadót, a Rosárinót is a gazdag színvilág jellemzi – a Central sárga-kék, a Newell’s piros-fekete konfettiesőben futhat ki a maga hazai rangadójára.

A pályán mutatott játékon túl a szurkolói körítés legalább annyira izgalmasnak ígérkezik, ez az összecsapás pedig a tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül mindig létfontosságú mindkét csapat számára.

Szerző: Ficsura Ádám

Kapcsolódó cikkek