Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A német első osztály 16. helyezettje és a másodosztály harmadik helyezettje osztályozós-párharcban dönt a Bundesliga-tagságról.

A többszöri edzőváltás ellenére a Hertha BSC képtelen volt automatikusan bebiztosítani a bennmaradását, az utolsó pillanatokban végül a 16. helyen zárt az élvonalban, mellyel osztályozón kell megszilárdítania az első osztályú tagságát. A Hamburger SV négy évvel ezelőtt története során először esett ki a legmagasabb osztályból, azóta zsinórban három másodosztályú negyedik helyezés után idén először csípték meg a dobogót a Bundesliga 2-ben, így most kerültek a legközelebb a visszajutáshoz.

Az első osztályból a Greuther Fürth és az Arminia Bielefeld esett ki, a másodosztályból a tavalyi kieső Schalke 04 és Werder Bremen jutott fel az élvonalba. Az osztályozó-párharc főszereplője a Herthát tavasszal átvevő helyi edzőfejedelem, Felix Magath. A 68 éves szakember berlini feladatának teljesítése érdekében éppen egykori csapata céljait kéne tönkre tennie, Magath ugyanis annak idején játékosként három bajnoki cím mellett BEK-et és KEK-et nyert a Hamburggal, később pedig edzőként is irányította az együttest.

A két csapat tétmeccset utoljára a Bundesliga 2017-2018-as szezonjában játszott egymással, amikor a még Dárdai Pál által vezényelt Hertha oda-vissza egyaránt 2-1-re győzte le az idény végén kieső kikötővárosiakat.

Az osztályozó első mérkőzését csütörtök este az Olimpiai Stadionban, a visszavágóját jövő hétfőn a HSV otthonában vívják.

Szerző: Ficsura Ádám

Kapcsolódó cikkek