Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Átigazolási hírek ide vagy oda, Gift Orban rögtön beköszönt a belga élvonal első fordulójában. A Ligue 1 élcsapatai pedig továbbra sem mondtak le a megszerzéséről.

Noha a KAA Gent ingadozó formában kezdte a szezont a 2022-23-as szezont, Orban téli érkezésével feljött a még bajnoki rájátszást érő negyedik helyre, és csak az alapszakasz utolsó fordulójában csúszott le onnan. A nigériai támadó mérlege az alapszakaszban kilenc gól és két gólpassz volt tíz meccsen. Mindenesetre az Európa-konferencialigát érő ötödik helyet sikerült megőrizni az Európa-rájátszásban, többek között Orban hat mérkőzésen szerzett hat góljával, sőt, a Bivalyok 14 pontot vertek a rájátszást azonos pontszámmal megkezdő Standard Liége-re.

Ugyanakkor Orban az Ekl-ben hívta fel magára igazán a figyelmet: a 31. és a 34. perc között, a nyolcaddöntőben szerzett mesterhármasa a valaha volt leggyorsabb, ami UEFA-sorozatban született. Emellett a Gent másik gólvágóját, Hugo Cuyperst is tudta tehermentesíteni, illetve jól megértették egymást a pályán. Ketten együtt 54 gólt rámoltak be az ellenfelek kapujába az összes versenysorozatot figyelembe véve.

Orban gólerősségéhez hozzájárul 178 centiméteres magassága és alacsony súlypontja, amiknek rendszerint hasznát veszi, ha egy az egyben kell megvernie emberét. Alacsony termete ellenére komoly légiveszélyt is jelent, hiszen Norvégiában a góljai 25%-a fejesből született, köszönhetően okos helyezkedésének.

KAA Gent

„Imádom Belgiumot, de szeretném egy erősebb bajnokságban kipróbálni magamat” – nyilatkozta Orban azután, hogy az idei első Ekl-selejtező odavágóján ő maga is góllal járult hozzá a Zsolna kiütéséhez. A sokoldalú csatár szándéka tehát tiszta a jövőjével kapcsolatban, de a Gentben maradása sem jelentene stagnálást a fejlődése szempontjából. A még mindig csak 21 éves támadó alig egy szezon óta játszik Európában, valamint 20 belga bajnoki sincs még a lábában, ráadásul még az újabb európai kupaszereplésre is van kilátás a Genttel.

LOSC Lille

Sajtóértesülések szerint a Lille érdeklődése a legélénkebb a center iránt, amely már tárgyalásokat kezdeményezett a Genttel; a Bivalyok 25 millió eurós árcédulát aggattak a korábbi norvég gólkirályra. A tavalyi francia ötödik előre készül sztárcsatáruk, Jonathan David távozására, akiért ugyan még nem érkezett konkrét ajánlat, de a támadó már korábban jelezte, hogy új klubban szeretné folytatni – írta meg a GFFN.

RC Lens

Feltehetőleg egy másik francia csapattal, a Lensszel kell majd versenyeznie a Lille-nek Orban leigazolásáért. A piros-sárgáknak ugyanakkor egy már meglévő űrt, méghozzá Lois Opendáét kell betölteniük, akit 43 millió euróért adtak el a Leipzignek. Ennélfogva biztosítva van az üzlet anyagi háttere, másrészt a BL-csoportkörben való szereplés a Lens malmára hajthatja a vizet, ami döntően befolyásolhatja a nigériai döntését.

Szerző: Bózsik Tamás Pál

Kapcsolódó cikkek