Bajnokok LigájaLabdarúgás

Idén végre megnyeri a BL-t a City?

2023. május 18.

Bernardo Silvát a játékosok közül mindenki szekálja.

A Manchester City – mondjuk úgy – nem annyira magas növésű futballistája örökké a többiek célpontja! Grealish a pályára menet ásványvizet öntött a kicsike nyakába, Haaland úgy pörgette a feje felett Silvát, mint egy körhintát, az edzésen állandóan vele kekeckednek, általában bírja egy darabig, aztán visszaszól, onnan pedig kergetik. Fordítva is történt, akkor a portugál próbált bosszút állni az őt ért szemétkedés miatt, minimális sikerrel. Ha valakit belevágnak a medencébe, akkor az Silva, leöntik, húzzák a ruháját, csipkedik, pöckölgetik a fülét, megfelelő ember a rosszalkodáshoz, örökké körülötte pereg az élet. Napi rendszerességgel szórakoznak vele

Bernardo Silva pedig állja, igaz nincs nagyon más választása. 173 centije kevés a többi dögnagy emberhez. Ráadásul Silva selyempapír súlyú, tehát az orbitális megjelenése sem visszatartó erő. Cseppember a többi robot között. Viszont hosszú évek óta fix tagja a milliárdos Citynek, a Real ellen pedig odadöfött az összes vele balhézónak.

Gólt fejelt a colos védők közül. A manchesteri BL-meccsen ez még a muszkli gólem Haalandnak sem sikerült. Az apróság ráadásul talpról biccentette a hálóba a labdát, okosan, elérhetetlenül. Alaba csak nyúló arccal nézett, tehetetlen semmivé töpörödve. Bernardo Silva első találata is pazar munkából született, a belga gólpolip, Courtois rövid oldalához ballal a bal felsőbe suvasztotta a lasztit, pedig az ellenfél ketreces embere ismét remek formában dolgozott, hosszú időn keresztül ő tartotta a lelket, meg az ikszet a Realban.

Guardiola ezúttal nem kezdett világmegváltó tervvel a Real Madrid ellen, párszor már megszívta az okoskodását, a variálása rendre rosszul jött ki. Szerdán hagyta a reformot, söpréssel lépett a fináléba a 10 éve erre ácsingózó petróleumhajtású közeg.

Ilyen beszorított Realt régen látott a világ, a félpálya feléig sem jöhettek fel, a hátukat feltörte a kapu. Hiába az eddigi ravasz mágia, ami a fehérek titkos, kegyetlen fegyvere, besült Benzema, Modric, Kroos, ernyedt végtaggá esett össze a királyi csapat.

Talán idén BL-győztes lehet a Manchester City.