Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

Így rappel Erling Haaland két korábbi válogatottbeli társával (videóval)

2019. szeptember 27.

Erling Haaland manapság az egyik legkapósabb futballista a piacon. Egyes pletykák szerint ötven játékosmegfigyelő utazott el Salzburgba, hogy élőben csodálhassák a gigantikus bébit, ahogyan első BL-meccsén mesterhármast ér el a belga Genk ellen. 

Azóta a világ még inkább felkapta, nem is csoda, hiszen úgy szórja a gólokat, mint Eminem a rímeket. Nem hiába a hasonlat, a skandináv centerről nemrég a világháló kipréselt magából egy videót, amelyben barátaival rappel. Ráadásul nem is akármilyen barátok láthatók a videón, Haaland mellett feltűnik a norvég U19-es válogatott csapatkapitánya, a hazai  másodosztályú Skeid Oslo csapatának középhátvédje,  Erik Tobias Sandberg, illetve az az Eric Botheim, aki szintén a norvég U19-es válogatott egyik kulcsembere, plusz a Rosenborg támadója. Szóval, ez a trió megalapította a Flow Kingz együttest, s 2016. augusztus 30-án már a piacra is dobták első közös dalukat: a Kygo jo-t – ami nagyjából annyit jelent, hogy "Kygo-nak". Kygo egy világhírű norvég lemezlovas, aki többek között Ed Sheeran I see fire című számában is közreműködött. Feltehetőleg neki üzentek a dallal. 

 

 

Láthatjuk, hogy nem egy délutáni tivornyáról van szó, hanem egy gondosan megszerkesztett videóklipről. Ekkor még Erling a norvég másodosztályú Bryne alkalmazásában állt, de 2017-ben – amikor a Moldéhoz igazolt és belépett a topfutball kapuján – a VG Sporten szembesítette a videóval, ő azonban jól láthatóan nem szégyelte, sőt, Eric Botheimmel egyetemben büszkék rá. 

 


"Kaptunk egy kis kimenőt az egyik délután és nagyon unatkoztunk, akkor született ez a videó. Ekkor jöttünk rá, hogy nem csak a futballban vagyunk tehetségesek, hanem a zenéhez is van némi érzékünk" – mondta Erling Haaland. 


 

 


"Azt gondolom, hogy nagyon jól összeraktuk ezt a számot. Minden barátom és ismerősöm azt mondta, hogy ez a legjobb videó és a legjobb dal, amit valaha láttak és hallottak. Nagyon elégedett vagyok" – nyilatkozta Eric Botheim. 

A videót akkori klubtársa is értékelte, aki ugyan jól szórakozott a produkción, mégis kritikusan fogalmazott:


"Ő a jelenlegi norvég futball egyik legnagyobb ékszere, minden, amit csinál, az remek. Kivéve ezt. Ez szörnyű volt. A legborzalmasabb dolog, amit valaha láttam tőle" – reagált a videóra a Molde huszonhét éves csapatkapitánya, Ruben Gabrielsen. 


 

A mesterhármas 

 

Várjuk a következő szerzeményt, a nép minden bizonnyal jól fogadja majd! 

 

(Képek forrása: Youtube)