Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

J1-League: Odahaza játszik a címvédő és a listavezető is

2022. június 24.

A japán élvonalban a 18. fordulót rendezik a hétvégén, mely során szombaton három meccset bonyolítanak le.


 

 

Yokohama F Marinos – Kashiwa Reysol

A hétközi kupavereség után kicsit kevésbé lehet magabiztos Kevin Muscat legénysége, akik ugyan még mindig vezetik a tabellát, de most egy rangadó vár rájuk a Nissan Stadium közönsége előtt. A szintén tokiói vonzáskörzetben székelő Nelsinho Baptista együttese a két kupasikerrel együtt ötös győzelmi szériában van és miután csak négy pontra vannak a házigazdáktól valóban két hasonló erősségű gárda összecsapása lesz ez a mostani. Nagyon kérdőjeles ez a találkozó a hazaiak kapcsán, mert az otthoni mérlegük alapján simán hozhatják, de a forma és az előzmények nem épp mellettük állnak, amit a hiányzóik sem segítenek.

 

Avispa Fukuoka – Sanfrecce Hiroshima

A legkevesebb találatot hozzák össze a csapatok azon összecsapásokon, amelyeken Shigetoshi Hasebe fiai részt vesznek, hiszen másfél alatti átlagot mutat a lőtt és a kapott gólok összessége. A hazaiak ennek is köszönhetően nem állnak túl fényesen, sőt a kiesőktől mindössze három pontra vannak, ami nem épp megnyugtató előnyt jelent. Főleg akkor nem, ha a vendégségbe érkező Michael Skibbe tanítványai egy hetes veretlenségi szériát szeretnének tovább folytatni, amire jó esélyeik is vannak a két csapat erőviszonyait tekintve. Idegenben ugyan hatból négyszer is csak döntetlenre futotta az erejükből, de ezt most is szinte biztosan tudják hozni, ami jó alap lenne nekik, hogy esetleg végül három pont legyen az egy helyen a jutalmuk.

 

Kawasaki Frontale – Júbilo Iwata

A címvédő a válogatott szünet előtt belekerült egy gödörbe, de a visszatérés után egy sikerrel elindultak a jó úton, s most az újonc ellen reális esély van arra, hogy Toru Oniki csapata újabb három ponttal gazdagodjon. Ez nagyon jót tenne a Todoroki Stadium közönségének is, hiszen már kétszer is látták a kedvenceiket vereséget szenvedni, ráadásul mindkétszer négy gólt kapva. Akira Ito alakulata kapcsán ezt aligha feltételezi bárki is, hiszen a feljutás után a bennmaradás is nagy szó lenne tőlük, ráadásul idegenben egy lőtt gólt átlagolnak, s egy győzelem áll a nevük mellett, ami nem épp jó ajánlólevél a mostani túra előtt.