Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

Jupiler Pro League: Mindenki a hazai pálya előnyében bízik

2022. augusztus 12.

A belga élvonal negyedik fordulójában szombaton négy mérkőzést rendeznek, többnyire alsóházi résztvevőkkel.


 

 

KVC Westerlo – Standard de Liège

Eddigi egyetlen hazai mérkőzését meg tudta nyerni Jonas De Roeck alakulata, s most is nagyon fontos lenne legalább a pontszerzés az újonc számára, mert egyelőre a népes három pontosok táborát erősítik. A vendégségbe érkező Ronny Deila csapata négy egységgel áll, egyetlen vereségét idegenben szenvedte el, ami nem épp a legjobb előjel, hát még akkor, ha elmondhatjuk a két gárda közös múltja alapján, hogy a Het Kuipje közönsége előtt nem sok sikerélmény érte a vendégeket az elmúlt évek során.

 

Cercle Brugge – KV Mechelen

Az előző idény közepén kiválóan ugrott be Dominik Thalhammer a hazaiak kispadjára és néhány mérkőzés után már látszott az osztrák edző munkája, ami sima bennmaradást jelentett. Idén a hazai mérkőzésen legyőzték a rekordbajnokot, míg idegenben simán kikaptak. Most egy közvetlen rivális érkezik vendégségbe és a Jan-Breydel-Stadion fanatikusai joggal bíznak a három pontban. Danny Buijs fiai ugyan nyertek az előző fordulóban, de fontos megjegyezni, hogy az előző idény ezüstérmese csaknem a teljes második sort küldte pályára, a nemzetközi porondos meccsük miatt. Abból talán nem lenne okos kiindulni, így nem néz ki sok jó nekik, de egy pont is már örömteli lenne.

 

RFC Seraing United – Sporting de Charleroi

Az előző idényben még nem José Jeunechamps irányította a hazaiakat, de most tőle várják a megváltást, ám eddig a veterán edző azt bizonyította be, hogy nem áll készen erre a szintre. Három meccs, három vereség, s csupán abban bízhatnak, hogy Edward Still fiai sincsenek épp jó formában, bár az eddigi két egymás ellenit simán hozták, s legutóbb a Stade du Paray közönsége előtt is gáláztak idegenben.

 

Royale Union Saint-Gilloise – KV Kortrijk

Túl a BL-kiesésen itt az idő koncentrálni a bajnokságra, s Karel Geraerts legénysége joggal bizakodik abban, hogy idén is egy nagyon jó hazai mérleggel tudja megalapozni a bajnoki szereplését. Eddig egy nemzetközi porondon elért és egy bajnoki siker a Stade Joseph Mariën fanatikusai előtt, így most az újabb három pont elvárás, főleg az alapján, hogy Karim Belhocine együttese egyetlen gólt tudott szerezni eddig, a hazaiak pedig még nem kapituláltak a saját szurkolóik előtt.