Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

2004 után fog ismét szerepelni magyar csapat tavasszal az európai kupaporondon. A Ferencváros hazai pályán elért 1-1-es döntetlene a Monaco ellen biztos csoportelsőséget ért. Az utolsó forduló a Fradi számára formalitás, azonban ellenfelének élet-halál kérdés.

A teljesítmény találkozik az elvárással

Mindenekelőtt, le a kalappal a Ferencváros előtt, hiszen évtizedek óta nem látott teljesítményt láthatunk a zöld-fehérektől. Magyar klub még sosem tudott a csoportkörös lebonyolításban továbbjutni Bajnokok Ligájában, Európa-ligában, vagy a Konferencia-ligában. Az már évek óta megfogalmazott elvárás Orosz Pál, illetve Kubatov Gábor részéről, hogy meg kéne érni a kupatavaszt Európában. Ezúttal összejött, ráadásul egy roppant kiegyensúlyozott, körülményekhez képest nehéz csoportból sikerült bejutniuk a legjobb 16 közé.

A Ferencváros eddigi öt mérkőzésén egy olyan sztereotípiát kezd igazolni, melyet a magyar labdarúgó-válogatott esetében megfigyelhetünk. Miszerint a csapat képességeinél jobb kerettel rendelkező klubokat le lehet győzni, amennyiben a komfortzónán belül mozognak. A Fradinak tökéletes csoportellenfelei voltak ebből a szempontból, hiszen alapállást tekintve sem a Monaco, sem a Trabzonspor nem képes labdával megfelelően dominálni – akárcsak a Ferencváros, de ez leginkább itthon tud gondot okozni. A harmadik csoportellenfél pedig csak egy mérkőzésen tudta a magyar bajnokot két vállra fektetni, igaz a 4-1-es belgrádi vereség egy kijózanító pofon lehetett Sztanyiszlav Csercseszovéknak.

Fejlődött a Trabzonspor szeptemberhez képest?

Elég hektikus a török bajnok idei szereplése az Európa-ligában. Mind a Crvena Zvezdát, mind a Monacót tudták már legyőzni, ráadásul egymás elleni összevetésükben nem állnak rosszul egyik riválisukkal szemben sem. Ugyanakkor kötelező lenne hazai pályán legalább egy pontot szereznie a Trabzonspornak, ha szeretnének továbbjutni a kvartettből, sőt a győzelem lenne a legideálisabb – még az sem garantálna biztos Európa-liga folytatást.

Amikor a labdát többet birtokolják adott ellenfelük ellen, látható egy kicsi alulteljesítés várható gólokban, illetve eredményekben is megfigyelhető. Hiába birtokolták 60% felett a labdát a Crvena Zvezda ellen mindkét találkozón, csak hazai pályán tudtak nyerni 2-1-re, idegenben ugyanilyen arányban szenvedtek vereséget. Emlékezzünk vissza a Ferencváros elleni nyitómeccsre, amikor ugyanezekkel a problémákkal kellett szembenézni a török csapatnak. Magas labdabirtoklási arány, kontrázási lehetőségek korlátozottsága, tanácstalanság felállt védelem ellen, kevés beadás. Az utóbbi időszakban látottak alapján nem történt előrelépés a Fradi következő ellenfelénél, ez a szituáció pedig fekszik a magyar bajnoknak, hiába tét nélküli összecsapás a csütörtöki.

Kapcsolódó cikkek