Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

K-League 1: Újabb lépést tehet a listavezető a bajnoki cím felé

2022. június 25.

A dél-koreai élvonal 18. fordulójának második játéknapján a meglepetésekben is lehet fantázia.


 

 

Ulsan Hyundai FC – Seongnam Ilhwa Chunma

A tabella első helyét elfoglaló Hong Myung-bo legénysége a liga utolsót fogadja, ami alapján aligha lehet kétséges a kimenetel sorsa, ha csak nem történik valami szenzációs meglepetés. Ami ezt megalapozhatja, hogy a legutóbb hazai környezetben vereséget szenvedtek, ám az a címvédő elleni derbin történt, míg most az idegenben eddig egy gól alatt átlagoló Kim Nam-il csapata próbálná meg megvalósítani a csodát. A vendég mutatójuk összességében sem valami fényes, de tavaly egy pontot el tudtak csenni, így akár még meg is történhet a nem várt siker.

 

Pohang Steelers – Sangju Sangmu Phoenix

Fájó vereséget szenvedett az előző körben Kim Gi-dong együttese, ami után most hazai környezetben már nem férne bele egy újabb botlás egy alsóházi gárdával szemben. Odahaza elég magabiztosan gyűjtögetik a pontokat, ami jó alapot adhat a mostani találkozóra is, hiszen a vendégségbe érkező Kim Tae-wan fiai az elmúlt négy idegenbeli meccsükön nem tudtak nyerni, ráadásul tíz gólt kaptak, ami tovább javítja a hazaiak reményeik, akik jól védekezve ezt három pontra válhatják.

 

Gangwon – Jeju United

Ugyan az elmúlt négy fordulóban mindössze egy pontot tudott összeszorgoskodni Choi Yong-soo alakulata, az az egy odahaza jött össze, ahol a szurkolótáboruk jelentette segítség sokkalta stabilabb csapattá teszi őket. Ezt szeretnék most is kiaknázni és a tabella harmadik helyét elfoglaló Nam Ki-il egyletét is megszorongatva ismét pontot, vagy inkább pontokat otthon tartani. A vendégeknek idegenben az utóbbi időben elég hullámzó a produktuma, a jól védekező gárdák ellen látványosan szenvednek, s ez most is megtörténhet, ami egy döntetlent könnyedén eredményezhet, s ez a dobogóért vívott harcban nem férne bele számukra.