Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Tisztán látszik, a katari vb a rettegés összejövetele!

Tényleg parázik mindenki. A helyiek reszketnek, nehogy kitörjön valami olyan balhé, amely az ország meglehetősen szigorú szokásával, törvényével szembe megy, valami nyugati alak miatt. Eddig is kőkeményen regulázták a népek mozgását, az összes ígéretükre vastagon tesznek, a világ meg őrjöng. Egyedül a FIFA, ez a megvásárolható gittegylet igazodik hozzájuk, igaz, ezzel magára haragítva jó pár tagszervezetét. Hovatovább, a dánok meg az angolkák kilépésüket tervezik a fejenagy organizációból, a kérdés annyi, ha megteszik, onnan hogyan tovább?

A FIFA is fél, nehogy az ő rendezvényén legyen akkora balhé, ami miatt esetleg a helyi erő örökre betiltja az összejövetelt! Az lenne amúgy mindennek a netovábbja. Bár, benne van a levegőben, hiszen forrong a közönség, dühösen izzanak a csapatvezetők, feszülnek a játékosok. Egyedül a nézők bírják, ők jógyerekként ülnek, néha kiabálnak, ám ha túl hangosan teszik, annak is vége! Sehol nincs a korábbi, oroszországi felszabadultság… Hiába erőlteti a FIFA saját szlogenjét a válogatottak karján, miszerint: „Football unites the world” – a futball egyesíti a világot! Katarban épp az ellenkezője történik, pont kettészakad az egész.

Az rendben, hogy aki vendégsége megy, annak el kell fogadnia a házigazda szabályait. Ám egy ekkora örömtelinek indult eseményt így „leuralni”, még ha királyi családról, sejk famíliáról beszélünk, túlzás. Kap a regulából a piszok drága pénzen Katarba cihelődő bármilyen nemzetiség, okosabban teszi, ha vigyáz a szájára, minden mozdulatára!

A játékvezetők is fáznak a katari 38 Celsius ellenére, a nyakukba sózták ezt az értelmetlen hosszabbítást, küszködhetnek a pléjerekkel, főként, ha azok pont a ráadásban kikapnak. Micsoda? Hogy 14 perc extra idő még, az amúgy is felháborítóan gyenge színvonalú meccseken? Nem csoda, hogy a helyi nézők lelépnek meccs közben. Kicsit a sztálinista időre emlékeztet, amikor a hivatalos számláló szerint az amúgy 60 ezres stadionban 67 237 nézőt találtak, miközben rengeteg szabad szék látható, a még az ebben a témakörben is szigorú vonal mellett haladó, végtelenül tapintatos kamerán keresztül.

Óvatos mindenki!

Kapcsolódó cikkek