Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Két néma hős tette számomra emlékezetessé a szerdai elődöntőt. Teljesen szubjektívan. Nem úgy, ahogyan a tornából felmentett emberek, akik talán maguk számára is érthetetlen szám-vuduval próbálják elismertetni magukat.

Totál érzelmesen a francia-marokkói mérkőzésről. Két fickó nagyon beragadt az emlékembe. Egyik sem percember bulvármatyi, sehol nem olvasni róluk csámcsogni való témát, szétcsajozós, partiállatost.

Antoine Griezmannt azóta bámulom, mióta láttam az önéletrajzi filmjét. Megannyi szenvedést, csúfságot átélve hogyan emelkedett a világ egyik nélkülözhetetlen játékosává. Nehezen érthető, hogy a Barcelona csodás elméi miért nem látták őt megfelelőnek? Gyalázták, szégyenbe hozták, magas fizetését vetették a szemére! Közben más csumpik a semmire elhordtak ugyanannyit. A katalánoknál nem a teljesítményorientált csúcsmenedzserek variálnak, nagypályásnak látszó piti tolvajok simliskednek.

Griezmann a Marokkó elleni elődöntőben pazarul játszott. Nagy dolgot nem művelt, viszont passzai aranyat értek, arról nem is beszélve, néhány alkalommal hihetetlen nagy és fontosat mentett a saját kapuja előtt. Simeone edző is észbe kaphatna: embere ennek a meccsnek is a legjobbja volt, ehhez képest a franciát folyamatosan méltatlanul mellőzte az Atlético Madridban.

Sofyan Amrabat. Ez a fickó egyszerűen elnyűhetetlen. Bámulja őt az egész világ, kicsoda ez a fáradhatatlan, ráadásul pokolian ügyes labdaszerző, egyben óriási karmester? Nem könnyű mozgású, sőt kimondottan nehézkesnek tűnik, ami jó kis becsapás. Egy alkalommal az eszeveszetten gyors Mbappét hajkurászta abszolút reménytelenül, aztán az alapvonalnál becsúszva, tisztán szerelte. Mert utolérte. Hihetetlen jelenet.

Ahogyan csodaként emlegeti labdaszerzéseit, utána fennkölt karmesterként mozgatja társait, közben egy pillanatra sem áll meg. Tempósan kocogva ott a vészben, majd azzal a lendülettel berobbantja a támadást. Passzai meglehetősen pontosak, értékesek, a védelem előtt jócskán megszűri az ellenfél akcióit. Persze, teljesítményét látva már őt is kerülgetik a pénzzel telt hiénák. A Fiorentina meg játszadozhat egy jó nagy számmal, amit a robotoló holland-marokkóiért kérhet. Mert nem sokáig porosodik az olaszoknál.

Egyet ne felejtsen ez az remek fiú! Ha hívná az FC Barcelona, be ne tegye a lábát oda! Minek? Világ csúfjára! Annál talál bőven jobbat!

Csak kérdezze Griezmannt!

Kapcsolódó cikkek