Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Borussia Dortmund-Bayern München, szombat 20:30

Az előző bajnokság két éllovasa találkozik szombat este, hogy megküzdjenek az idény első trófeájáért. Tavaly nagyon közel voltak egymáshoz a pontvadászatban, sőt, egészen az utolsó fordulóig nyílt volt a bajnoki cím kérdése. Ám végül a bajorok cipelhették haza a salátástálat, a kupában pedig jól elkalapálták az RB Leipzig-et, így két trófeával zárták a szezont.

Nagy szüksége volt Niko Kovacnak erre a két sikerre… A horvát mester alatt ugyanis erősen inog a Bayern padja, főleg a BL-kudarc után akarták kitenni a szűrét, de az utóbbi években az sem volt éppen gyakori, hogy a bőrgatyásoknak kell futniuk a darazsak után a bajnokságban, vagy, hogy az utolsó fordulóig izgul az Allianz Aréna közönsége.

Nos, Kovac vezetése alatt mindkettőt átélték a vörösök, most pedig újabb gondok vannak, lévén nem igazán sikerült nagy neveket venni a piacon, és bár a keret penge, a mélysége hagy némi kívánnivalót maga után, főleg a széleken vékonyak a bajorok. Ezzel ellentétben a Dortmund robbantott a piacon, jött Brandt, Thorgan Hazard, Schulz és Hummels is, utóbbi éppen a leendő ellenféltől.

Lucien Favre bőséges kerettel dolgozhat, egyedül a kapusposzt a kényes pont, illetve Alcácer érezheti magát meglehetősen egyedül elöl. Persze, ha a háta mögött a Brandt-Reus-Sancho trió dolgozik, mindjárt más a leányzó fekvése.

Habár, ez a hármas nem valószínű, hogy összeáll egyelőre, mivel Brandt és Hazard is sérült, persze a fiatal Larsen remekül pótolhatja két nagynevű poszttársát. A középpályán Weigl és Witsel szűrhet, míg hátul a két „új arc” Hummels és Schulz mellett Piszczek, valamint Akanji kap szerepet.

Müncheni oldalon bivalyerős kezdő várható: hátul az Alaba-Pavard-Süle-Kimmich négyes tartja távol a kaputól a darazsakat, előttük Goretzka és Thiago szervezi a játékot. Elöl pedig ott van a dortmundihoz hasonló szupercsapat: Gnabry, Müller, Coman és Lewandowski.

Kovac mester legnagyobb problémája, hogy ebbe a felállásba nem igazán tud belenyúlni, lévén a középpályán kívül máshova nem igazán tud cserélni… Igazolnia kell a bajoroknak, de gyorsan!

A sárga-feketék kihasználhatják, hogy a rivális egyetlen erős sorra épít csak, minden felkészülési mérkőzésüket megnyerték, többek között a BL-címvédő Liverpoolt is legyűrve, míg a bőrnadrágosok két angol csapattól is kikaptak: Arsenal, Tottenham, utóbbitól ráadásul hazai pályán.

Ez lehet Favre és a Dortmund nagy esélye!

Tipp: Megnyeri a kupát: Dortmund 2,25

Kapcsolódó cikkek