LabdarúgásSerie A

Ki fogja leigazolni idén nyáron az Inter sztárcsatárát, Mauro Icardit?

2019. február 23.

Habár még hónapok vannak hátra a nyári átigazolási időszak kezdetéig, az Internél történt elmúlt hetek eseményei miatt már felütötte a fejét egy szezonvégi átigazolási mendemonda. Néhány nap leforgása alatt ugyanis milánóiak alapemberét és legjobb góllövőjét, Mauro Icardit megfosztották csapatkapitányi rangjától és kihagyták az együttesből három meccsre is. Most igencsak kérdéses a jövője a kék-feketéknél.

Icardi így egy elég kellemetlen szituációban találta magát, beleértve ebbe a feleségét és Luciano Spallettit is. Ha a nézeteltérés nem rendeződik rövid időn belül, akkor nagy valószínűséggel a futballista elhagyja a csapatot a szezon végén. De hova is mehetne? Kérőkből nem lenne hiány az biztos, de vajon melyik klub lenne a legjobb az argentin csatár számára?

Bayern München

Várhatóan nagy lesz a jövés-menés a bajoroknál néhány hónap múlva. Már bejelentették, hogy Arjen Robben és Franck Ribery biztosan elhagyja a klubot, de Thomas Müller és Robert Lewandowski is búcsúzhat, ami a Bayernnél egy korszak végét jelentené.

Ha mindketten távoznak, akkor a bajoroknak szükségük lesz egy új középcsatárra. Icardi szerződtetése anyagilag nem okozna gondot és ezzel nyilvánvalóvá válna, hogy a klub milyen irányba tart. Viszont a német bajnok nem mindig képes kifizetni az átigazolási piac legdrágább játékosait és lehet, hogy számukra túl magas lesz majd Icardi ára is.

 

Chelsea

A Chelsea-nek biztosan kell egy támadó. Gonzalo Higuaín még csak most, a múlt hónapban érkezett kölcsönbe a londoni klubhoz, és még ha marad is a Stamford Bridge-en nyár után, felvetődnek kérdések az egykori Milan és Real Madrid játékossal kapcsolatban. Higuaín most éri el karrierje zenitjét, ezért valószínűleg nem ő az, aki hosszú távon a Chelsea frontvonalában szolgálhatna.

Icardi tökéletes lenne a kékek számára. A 25 éves játékos a pillanat tört része alatt szerzett góljairól híres, megragadja a lehetőséget, ha az az útjába kerül. Ebben más ő, mint Higuían és mint például Morata, akivel korábban operált a Chelsea. Habár csakúgy, mint a Bayern, a Chelsea is túl drágának ítélheti majd Icardit.

Juventus

A Juvénál bőven van most tehetséges támadó. Ki is alakult egy vita arról, hogy jelenleg nekik van-e a legtöbb talonban lévő csatáruk? Ez a kérdés csak még inkább adja magát Cristiano Ronaldo tavaly nyári csatlakozása óta. A Juventus egyébként minden olyan világklasszis után érdeklődik, aki a Serie A-ban leigazolhatóvá válik.

Max Allegri fenntartásokkal kezeli a híreszteléseket Icardi Juventusos szerződtetésével kapcsolatban, de azért van némi alapja ennek. Az argentin érkezésével Cristiano Ronaldo kikerülhetne a szélre, ugyanakkor a Juventus a portugálra építi a csapatot, amit ő mond, az úgy van. Ha középső támadót szeretne játszani, akkor nem lesz helye sem Icardinak, sem pedig más drága játékosnak azon a poszton.

 

Manchester United

Ha megjelenik egy világklasszis támadó szellemű játékos a piacon, ugyanúgy, mint a Juventus esetében, akkor az a Manchestert is érdekelni fogja. Legalábbis ez a szóbeszéd járja az elmúlt években, habár Icardi Vörös Ördögökhöz való igazolása azért merült fel, mert ez tényleg egy lehetséges opció.

Igaz, Marcus Rashford betölti jelenleg a középcsatár szerepét Ole Gunnar Solskjaer csapatában, így a Manchesternek nincs akkora szüksége egy Icardi-féle játékosra, mint amennyire hetekkel ezelőtt lett volna.

Real Madrid

A Real már régóta figyeli az argentint. A játékost a jövő galaktikusának nevezték, akitől a spanyol gigász azt várná, hogy betölti az űrt, amelyet Ronaldo hagyott maga után. Az átigazolás azonban sosem valósult meg, mert a madridiak hite továbbra sem rendült meg Karim Benzemában.

Benzema az utóbbi időben nagyon jó formában van, de a Madridból akkor is hiányzik még valami és a madridisták keményen kiállnak amellett, hogy szeretnének újabb nagy nevet látni a csapatban nyártól. Eden Hazardot, Neymart és Kylian Mbappét is megemlítették, mint lehetséges célpontot, de Icardi leigazolása is elégedettséggel töltené el az elégedetleneket is.