Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Valencia–Eibar, vasárnap 12:00

Ötcsillagos meccsen húzta hétközben a rövidebbet a Valencia, amely a Wanda Metropolitano stadionban kapott ki az Atlético Madridtól (3-2). Ez a vereség ugyan elvileg kalkulálható volt, de kétségkívül nehéz helyzetbe hozta a Turia-partiakat a 4. helyért folytatott versenyfutásban. Ráadásul három hete ugyancsak a fővárosban szenvedtek kínos vereséget a Rayo Vallacenótól (2-0). Az El Che ennek ellenére továbbra is „lőtávolon” belül maradt a Getaféhez képest, jelenleg három pont a gárda lemaradása.

Az Eibar elleni összecsapás előtt az előjelek mindenesetre kedvezőek a Denevérek számára, ugyanis immár öt forduló óta veretlenek odahaza a Mestallában, megnyerve többek között a Levante elleni derbit (3-1) és begyűjtve az R. Madrid skalpját is (2-1). A városi rivális elleni összecsapáson különösen a fiatal tehetség Santi Mina villogott, aki két góljával bizonyult nyerő embernek. Ugyanakkor a statisztikát böngészgetve azt láthatjuk, hogy odahaza többször remiztek Dani Parejoék, mint nyertek (6 győzelem, 10 döntetlen). Viszont hazai vereségre a legkisebb az odds: a fekete-fehérek mindössze egyszer veszítettek otthon a szezonban, igaz az eléggé meglepő kudarc volt, mert a Girona távozott a három ponttal (0-1).

Vérmes reményei az Eibarnak idén már aligha lehetnek, mivel az európai kupaporondtól való lemaradásuk pillanatnyilag 9 pont, a kieséstől pedig hat egységnyire állnak. Ez ugyan még veszélyesnek is hangozhat, de amennyiben az alsóház sűrűségét és a keresztbeveréseket nézzük, úgy megállapítható, igen minimális annak az esélye, hogy a piros-kékekkel jövőre ne a La Ligában találkozzunk újra. Azonban azt is le kell szögezni, hogy a baszkok nincsenek éppen jó formában, utoljára április 3-án nyertek mérkőzést (Rayo Vallecano 2-1) azóta három vereséget és egy döntetlent tudnak felmutatni.

A helyzetet tovább rontja, hogy José Luis Mendilibar legénysége a bajnokság egyik legrosszabban teljesítő alakulata idegenben, amit jól alátámaszt az a tény is, hogy 17 forduló alatt, mindössze egyszer sikerült csak nyerniük az Ipurua Municipalon kívül (Girona 2-3). Legutoljára szégyenszemre a lényegében már kiesett Huescához utaztak egy pofonért Rubén Penáék (2-0). A támadójáték se szokott jól összejönni vendégségben: a 14 rúgott gól édeskevésnek tűnik 17 meccsen, pedig az eibariak támadójátéka önmagában nem nevezhető rossznak, hiszen összesen 42 gólt értek el idáig.

Tipp: Santi Mina gól 2.16

 

Girona–Sevilla, vasárnap 14.00

Újra nagy bajba került a Girona. „Hála” az utóbbi idők katasztrofális sorozatának –öt vereség zsinórban – ismét a vörös zónába süllyedtek a katalánok. Természetesen még simán megmenekülhet az együttes, hiszen mindössze egy ponttal maradnak el az előttük álló Valladolidtól, amely a bennmaradást jelentő 17. helyet foglalja el jelenleg. Négy körrel a bajnokság zárása előtt igencsak izgalmas lesz a kiesés kérdése, hiszen nem kevesebb, mint 8 csapat is érintett ebben.

Ami viszont különösen nehézzé teszi viszont a piros-fehérek helyzetét, hogy az utóbbi időben sorra veszítették el a kiesési rangadókat. Kikaptak idegenben a Valladolidtól (1-0) és a Celta Vigótól (2-1), hazai pályán pedig a Villarrealtól (0-1). A legnagyobb gond Portuéknál is az eredményes támadójáték hiánya, amit jól mutat, hogy az elmúlt öt fordulóban mindössze két gól sikerült szerezniük, abból az egyiket büntetőből. Otthon, a Montiliviben ráadásul végképp nem megy a játék, hiszen csak 12 pontot tudtak összefutballozni a Sacristán-tanítványok ez pedig a leggyengébb hazai mérlegének bizonyul pillanatnyilag.

A vendégségbe érkező Sevilla nagyon beleerősített mostanság. Ugyan a nagyon fontos rangadót a Getafe ellenében csont nélkül elveszítették az andalúzok (3-0), de ezt leszámítva négy másik meccsüket is megnyerték, mégpedig imponáló, 12-2-es gólkülönbséggel. Pontszámban ezzel beérték a Getafét a negyedik helyen, de az egymás elleni eredmények összevetése miatt továbbra is be kell érnie a Caparrós-legénységnek az ötödik hellyel. Viszont a keret erősségét nézve, nagyon könnyen előfordulhat, hogy a fináléra sikerül a madridi kiscsapat elé verekedniük magukat az andalúzoknak.

Csak hát ahhoz javítania kellene az idegenbeli teljesítményen is, mert az továbbra sem éppen az igazi, öt győzelem mellett négy döntetlen és nyolc vereség az idei termés. De ha azt vesszük, hogy még az Emery-érában volt olyan szezon, hogy idegenben egyszer sem (!) nyert a Sevilla, ahhoz képest szemmel látható a fejlődés. Most ráadásul a győzelem is kötelező, más kérdés, hogy az esélyesség terhét mennyire tudják elviselni a piros-fehérek. Főleg úgy, hogy az ellenfelük szó szerint az életéért fog pályára lépni. Izgalmas összecsapásra van tehát kilátás, ahol nem babra fog menni a játék.

Tipp: Gólok 2,5 alatt 2.07

 

Real Sociedad–Getafe, vasárnap 16:15

Ugyanaz jellemezhető összességében a Real Sociedadra, mint az Eibarra. A kék-fehér csíkosak végigcsináltak egy „langyosabb” szezont, ahol sem a nagy előrelépés, sem a kiesés nem fenyegette őket különösképpen. Ráadásul az utolsó öt mérkőzésen felmutatatott statisztika is teljesen megegyezik a baszk szomszédvárral, annyi különbséggel, hogy Imanol Alguicil együttese utoljára április 4-én nyert utoljára (akkor a Betis ellen 2-1), azóta pont az eibariak elleni remin (1-1) túl három pofon következett, legutóbb igencsak szégyenletes, hiszen a kiesés elől iszkoló Villarreal győzte le őket az Anoetában (0-1).

Ha pedig már a San sebastianiak pályájánál tartunk meg kell azt is állapítani, hogy az idén nem éppen kifejezetten oroszlánbarlang: Zaldúáék csak ötször tudtak otthon nyerni 6-6 döntetlen és vereség mellett. Ennek a majdnem közepes teljesítménynek a tökéletes leképződése a gólarány is, hiszen 18 szerzett gólra ugyanannyi kapott jutott. Nagy kérdés, hogy jövőre milyen tervekkel fog nekifutni a baszk alakulat, de idén már aligha a motiváltság lesz a jellemző a kék-fehérekre.

Ellenben a vendégségbe érkező Getafénél biztos nem lehet motivációs problémákról beszélni. José Bordalás legénysége a klubtörténet legszebb lapjait írja az idei szezonban, melynek óriási koronája lenne a 4. hely megőrzése és ezáltal a Bajnokok Ligája–selejtezőben való indulás. Nagy kérdés, hogy David Soiráék mennyire fogják bírni az iszonyatos nyomást a hátralévő fordulókban, amit az üldözők fejtenek ki rájuk, hiszen papíron két náluk jobb gárda, a Sevilla és a Valencia is keményen szorongatja a madridi kiscsapatot.

Olyan győzelmek azonban, mint a Sevilla megverése (3-0) nagy önbizalmat adhat a Kékeknek, de hogy a nagy cél sikerüljön ahhoz idegenben is lassan csak a győzelmek lesznek elfogadhatók. Márpedig abból idén csak négyet sikerült zsákmányolni, ugyanakkor tizenegy(!) alkalommal játszottak döntetlent a Coliseum Alfonso Pérezen kívül. Ebbe a sorozatba illik bele a legutóbbi három összecsapásuk is, ahol a Valenciával (0-0), az Espanyollal (1-1) és a Valladoliddal (2-2) remiztek. Most egy iksz aligha lesz elég, ha továbbra is védeni akarják a pozíciót. Ehhez nagy szükség lesz Molina, Angel vagy Mata gólerős játékára.

Tipp: Vendégcsapat nyer legalább egy félidőt 1.91

Kapcsolódó cikkek