BundesligaLabdarúgás

Ki nevet a végén Németországban? – A hétvége rangadói

2023. május 26.

A legtöbb kérdésre választ kapunk a hétvégén.

Köln – Bayern München, szombat 15:30

Stefan Baumgart látvány- és sikeredző neje förtelmes nagy Bayern-drukker. Apuka ugye az ellenfelet irányítja, hangulatos lehet most együtt vacsorázni a család eme két tagjának. A vasárnapi ebédről nem is szólva. A főni szépen körbeudvarolta az FCB-t, náluk nincs jobb csapat Németországban, dünnyögte. Baumgart valószínűleg nem olvas újságot, netet, nem néz tévét, vagy csak lélektani hadműveletet vezényel. Szerinte a vendégek nem hagyják magukat, küzdenek, nem tehetnek mást. Igaz, innentől neki jól áll az egész, ha nyer a Köln, ő a főokos. Nyernek. Zilált a túloldal, botrányos a formájuk. A háziak ráadásul jól felszívták magukat a Hertha ellen, erős edzőmeccsel készültek az utolsó kenetre.

Annyira igaz az FC Hollywood állítás a Bayern Münchenre, hogy a Bild nevű újság napi szinten hozza az új, zajos eseteket a klub háza tájáról. Manapság inkább bulvárban erős a bajor gigász. Már nem az a téma, hogy Kahn vagy/és Brazzo megy-e, hanem ki érkezik a helyére? Forró az irodaépület, legutóbb a gazdasági igazgató lépett ki a nyilvánosság elé, simán vállalná a megmentő szerepét. Mert cudarul áll most az egész. Sommert vinnék pár híres helyre, de egyik sem akkora menő, mint a Bayern. Hernandez vacillál, kínálgatja magát. Müllert kikezdték, páran küldenék őt, ha megy, oda egy legenda, bérlegények maradnának, nulla bajor életérzéssel, elköteleződéssel. Nincs csatár, ég a ház. Így mennek a Kölnnek, amely makrancos lóként rárúg bárkire, igaz képes kikapni náluk nokedlibb csapattól. Nem az övék az előrejelzés, az mekkora gáz lehet, ha kikapnak, akkor nemhogy tripla, nulla az idei matek.

Tipp: 2-1

Dortmund -Mainz, szombat 15:30

Elképesztően feszkósak Dortmundban, végre elérhető közelségben a német bajnoki cím, már kész a terv az ünnepségre. Kivan az egész környék, szerintük ez nekik jár, bár pár fordulóval korábban még vinnyogtak néhányan, mert a legények majdnem elszórakozták az aranyat. Szerencséjükre a Bayern náluk is kutyább. Ezek az emberek most égnek a vágytól, hogy elkaphassák a Bundesligát. Akkor pedig Edin Terzic séf is felemelkedhet Klopp mellé. Vélhetően Bellingham is beleteszi magát, neki baja nem lehet, nyártól a Real Madrid a 19 éves tehetség új munkaadója, meghálálhatná az a pár dortmundi évet, amikor a pátyolgatásával törődtek. Mocskosul kiszakadna a Ruhr vidékből a jaaaah, ha sikerülne úgy nyerni, hogy az FCB pofára essen.

Svenson edzőt nem érdekli, mennyire jó ismerőse Tuchel, nem tesz szívességet senkinek, nekik amúgy minden mindegy. Elúszott a nemzetközi. A BVB tízmeccses hazai söprése ellen a Mainz általános négy meccses égése elég kevés adalék a bármilyen vendég kettesre. Tisztes helytállás, jó utazás, pár hideg sör borítása a szezonra, ennyiben minimalizálható a Mainz elérhetősége. Nincs nagy terv, esetleg élőben láthatják a Dortmund meg cirka 80 ezer ember közös stadionos ünneplését.

Tipp: 3-0

Juventus – Milan, vasárnap 20:45

A Juvét még jobban megöregítették, kiradíroztak tőlük pár bajnoki pontot, ugrott az összes jövő évi terv, megint szégyen az “Öreg Hölgy” életében. Nem az első eset, igen nagy kavarók dolgoznak állandóan a klub élén, valamiért arra gondolnak, őket a törvény nem érinti, közben dehogynem. Merthogy Fiat, meg Ferrari, meg Scudetto. A bíróságot rohadtul nem érdekli ez, a törvény tisztelete annál jobban. Lehet sápítozni, sokba került az okoskodás. Két kegyetlenül fájdalmas vereség legutóbbra, a Sevilla elütötte őket a botrányt csitító Európa-liga döntőből, aztán az Empoli berámolt négyet, kiröhögve Vlahovicot és az ő 80 milliós árát. Semmi nem jött össze, talán enyhe csillapítás lehet a Milan elleni meccs, csak már kevés a kraft a férfiakban.

Milánóban perelnek a szurkolók, keményen felkérdezték a focistákat, ezt meg hogyan? A városi ősellenség a BL-ben oda-vissza alázta őket, ennél nagyon sérelem nem létezik a fanoknak. Legalább egy pont kell ezen a bajnokin, mert ha nem, az Atalanta lelöki őket a BL vonatról, abból megint balhé lesz! Meredek meccs, kevés jó előjel, ingatag forma, bosszantó marhaságok sokasága. Így nehéz a dolce víta, inkább gyomorkeserű. Edzőkérdés, hogyan tovább az egész klubbal, főként kivel?

Tiszta szappanopera, gágogó sztárokkal, futatott arany az egész szezon, így a végére… És Zlatan is off.

Tipp: 2-1