LabdarúgásNB I.

Kiesési rangadó Fehérváron, de már Huszti nélkül – NB I 24. forduló beharangozó

2023. március 17.

Dobogós csapatok csapnak össze Debrecenben, a kieső helyen tanyázó Fehérvár fogadja az utóbbi hetekben remeklő Honvédot, illetve a Puskás Akadémia a Fradi után legyőzné az Újpestet is.

Debrecen – Kecskemét, szombat 15:45

A harmadik fogadja a második helyezettet az OTP Bank Liga 24. fordulójában. Ha ezt a mondatot fél évvel ezelőtt írjuk le, aligha gondoltuk volna komolyan, hogy a Debrecen és a Kecskemét lesz ez a két csapat. A Kecskemét idén még nem kapott ki, míg Dzsudzsák Balázsék csak a Fraditól szenvedtek vereséget. Mindkét meccsük döntetlennel zárult a szezon során, nem lenne meglepő, ha megismétlődne a kimenetel – igaz, ez inkább csak a lila-fehéreknek kedvezne.

Mol Fehérvár – Honvéd, szombat 19:45

Már nem Huszti Szabolcs a fehérváriak edzője. A fiatal magyar tréner irányítása alatt a Vidi nem tudott előrelépni a tabellán, sőt már a kiesőzónában találjuk őket. Utóbbi egyik oka, hogy a Honvéd feljavult az elmúlt időszakban és nem csak játékban, hanem eredményekben is. Dean Klafurics joggal érezheti azt, hogy lesz keresnivalójuk egy edzőváltáson áteső Fehérvár ellen, főleg azzal a játékkal, melyet az elmúlt időszakban nyújtottak. A 2022-23-as idényben mindkét meccset a Vidi nyerte, ám más lelki állapotban lesz most a két csapat.

Puskás Akadémia – Újpest, vasárnap 15:30

A labdával domináns Újpest és a Fradit legyőző Puskás Akadémia csap össze vasárnap az NB I-ben. A lila-fehérek elvették a Mezőkövesd tavaszi bajnoki veretlenségét, meggyőző futballal rukkoltak elő. A hazaiak nagy csatában verték a Fradit, igaz emberelőnyben is beszorította őket ellenfelük. Nyáron 2-0-ra nyert ilyen formátumban a Felcsút, míg ősszel egy izgalmas 3-3-as eredmény született Újpesten. Vajon nyer az Újpest, és tovább menekül a kiesés ellen vagy a Puskás Akadémia felzárkózik a dobogós csapatok mögé?