Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Hatalmas a boldogság, kiemelten jó a kedély Kispesten!

Kínosan hosszú idő elteltével egymás után kétszer győztesen jött le a pályáról a Budapest Honvéd. A két létfontosságú hangulatjavító intézkedés ellenére valami nem stimmel.

Amit korábban – jóval szerényebb büdzsével – létrehozott a bizonytalan múltú, amerikai üzletember, George Hemingway, annak még a közelébe sem jutott a piros-fekete mezes szervezet. A volt elnök szinte mindenkivel összeveszett, viszont feldobott a magyar labdarúgás számára egy olaszt, aki szinte hihetetlen, máig nem tanult meg magyarul. Igaz, nincs szüksége erre, az annyira egyébként nem megoldhatatlan házi feladatra, viszont szívesen figyelnénk azt az embert, aki Olaszországban hosszú évekig élne, az olasz nyelv bármilyen fokú ismerete nélkül. Még Guardiola is megtanult németül, igaz zümmögve, akkor is.

Szóval Hemingway mester makacs, bőszítő munkájával aranyérem, kopottas stadionban, szövetséggel, szurkolókkal állandóan perlekedve. A jelenben remek körülmény. Az edzőközponthoz látogató idegen számára nem biztos, hogy kiderül: ez Kispest!  Az épület úgy fest, akár a Chelsea vagy Bayern edzőközpontja. Bámulatos körülmény a hétköznapra, a bajnoki számra meg az ékszerdoboz stadion. Öcsi bácsi vagy Cucu bácsi elájulna, talán Angliában láttak ilyen gyepszőnyeget. Egyelőre ennyi az összes jó az egészben!

A létesítményben majdnem annyian ügyelnek a rendre tisztaságra, ahányan a labdarúgó keret tagjai. Igaz, Hemingway munkássága nyomán nehéz volt kideríteni, a csapat egy idegenrendészeti ellenőrző állomás, ahová a Keleti pályaudvarra beeső külföldieket diszponálták.  Akkor még egy kicsit arra is ügyeltek, hogy az akadémiáról beérkező tehetséges fiatalok ne az enyészetnek termelő NB3-as csapatban vesszenek el örökre. Most úgy fest, elfekvő az első csapat, öreg, az edzővel cimboraságot ápoló ilyen olyan pedigrével érkező szerbek, pár afrikai, néha magyar.

A vezetőségben, amit korábban Hemingway egyedül irányított, heti rendszereséggel fel-, majd eltűnnek meghökkentő ismeretlen emberek. Durvára hájpolt referenciájú, nagyarcú edzők érkeznek, sorra buknak, a csapat görcsöl a kiesés ellen. Annyi látszik: a pénz nem akadály, a labda már annál inkább. A két utóbbi győzelem ellenére. Fura kommunikáció a külvilág felé, hogyan elbántak két magyarral, senki nem érti.

Csak a zaj nagy, csörömpölés…

Kapcsolódó cikkek