Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Daragh Curley, ő lenne a Liverpool menetelésének elrontója? Lehetséges, hogy egy tízéves srác levele okozta a vörös gépezet leolvadását? Vagy egyszerűen csak kifogyott a szufla és emiatt botlott meg az eddig magabiztosan száguldó Mersey-parti egylet? A kérdésekre nem lehet egyértelműen megadni a választ, az viszont bizonyos, hogy a Pool bajnoki veretlensége véget ért a Vicarage Roadon.

Az ifjú Daragh még január végén írt egy szívhez szóló levelet Jürgen Kloppnak, amelyben megkérte a kissé bolondos német mestert, hogy veszítsen a csapatával, ő ugyanis Manchester United-szurkoló és nem nézi jó szemmel a riválisok menetelését. Klopp válaszolt a kisfiúnak, ám kifejtette, hogy sajnos nem kaphat ki a csapata, elvégre neki az a dolga, hogy győzelemre vezesse a Vörösöket. Ám ez nem sikerült… A Liverpool vereséget szenvedett az Atlético Madridtól, egy-nullás eredménnyel hagyták ott a Wanda Metropolitanót, majd jött a Lódarazsak elleni ütközet és a bajnoki veretlenség is a végéhez ért.

Milyen hatása lehet ennek? A bajnoki cím már a zsebükben, nem lehet kérdés, hogy behúzzák a Premier League-et, ahogy a Bajnokok Ligájában is versenyben vannak még. A Matracosok elleni visszavágó kőkemény küzdelmet ígér, elvégre Simeone csapata egyvalamit nagyon tud: védekezni. A spanyolok tehát ölni fogják a játékot és az időt, a rögzített helyzetekből pedig veszélyt jelenthetnek a liverpooli kapura.

A játékosok mentális felkészültségén viszont rengeteg fog múlni, megtöri-e őket a hazai veretlenség elvesztése, vagy pont hogy erőt ad és még jobb teljesítményre sarkall mindenkit. Ha így nézzük, a lehető legjobb időpontban jött a pofon, hiszen még két fronton küzdenek és egyik sem számít könnyű terepnek. Ha magukba zuhannak, könnyedén kiesés lehet a BL-kaland vége, ahogy tőrtént az FA Kupában is, a Chelsea ellen..

Klopp tiszta lappal akar indulni, a játékosok pedig profik, ők is láthatták, hogy közel sem sérthetetlen a csapatuk, a Napoli, a Salzburg, vagy éppen a West Ham ezt remekül megmutatta. A sztárklubok sajátos tulajdonságai között viszont ott van, hogy a legszorosabb mérkőzéseket is meg tudják nyerni, még akkor is, ha nincsenek formában. Ez a kitétel eddig maximálisan igaz volt a Liverpoolra.

De vajon igaz-e a pletyka, miszerint a Vörösök doppingolnak? Tény és való, hogy a hajmeresztő menetelés óriási erődemonstrációnak számított, de rengeteget ki is vett a csapatból, talán pont ezért érkezett az óriási leolvadás a végére. Ami a futómennyiségeket illeti, csak meg kell nézni a Klopp által dirigált Dortmundot, a 2013-ban BL-döntőt játszó Darazsak egészen elképesztő kondiban voltak, a német erőnléti edzők igenis tudnak valamit.

Összegezve a leírtakat, az Atlético Madrid elleni visszavágó lesz az igazi szintfelmérő, ha ott tovább tud jutni a csapat, meggyőző játékkal, akkor nem kell félteni a Bajnokok Ligája címvédőjét, újból rátaláltak a helyes útra. Ha viszont botlanak otthon és a spanyolok mennek tovább, marad a bajnoki cím, amelyre oly régóta vágyakoznak az Anfielden. Egyik sem rossz forgatókönyv.

Mi mégis inkább az elsőre fogadnánk!

Kapcsolódó cikkek