Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Pep Guardiola sem tartja kizártnak a távozását.

Az átigazolási időszakban igencsak önpusztító politikát folytató FC Barcelona egyik hosszú ideje húzódó kiszemetlje Bernardo Silva lenne. A hírek szerint ráadásul a Manchester City portugál támadó középpályása is nyitott lenne arra, hogy a gránátvörös-kékek játékosa legyen.

Egyelőre lehetetlen megjósolni, hogy Silva valóban klubot válthat-e, a Barcelona bár számtalan játékost leigazolt már a nyáron, a nagy részüket még mindig nem tudta beregisztrálni a jövő hétvégén induló spanyol bajnoki idényre. Ennek ellenére a katalánoknál napirendi ponton szerepelhet a portugál érkezése, akiért a hírek szerint a Paris Saint-Germain és a Chelsea ugyancsak mutatott már érdeklődést. A francia bajnok szintén reális opciónak tűnhet, lévén Luis Campos látványosan erősíti a portugál vonalat (Nuno Mendes, Vitinha, Renato Sanches), Silva pedig jelentős franciaországi tapasztalatokkal is rendelkezik. 2025-ig köti még őt szerződés a párizsiakhoz, vagyis klubja biztosan nem fogja sürgetni az eladását.

Ugyanakkor Pep Guardiola sem zárta ki a napokban tett kijelentésében, hogy elképzelhetetlen lenne a kulcsembere távozása:

„Nagyon szeretném, ha Bernardo nálunk folytatná, de nem tudhatjuk, hogy mi fog történni. A játékosoknak időnként más elképzeléseik vannak, én pedig nem állhatok a vágyaik útjába. Természetesen százszázalékban azt akarom, hogy maradjon” – jegyezte meg az angol bajnok menedzsere.

Bernardo Silva 2017-ben bónuszokkal együtt nagyjából 70 millió euró ellenében szerződött az AS Monacótól a City-hez. A 27 éves portugál középpályás azóta minden sorozatot beleszámítva több mint 250 mérkőzésen viselte az égszínkékek szerelését, melyek alatt 48 gólt szerzett. Silva a legutóbbi idényben 13 gólra volt képes, amely a második manchesteri szezonjával, a 2018–2019-es évadban nyújtott produkciójával holtversenyben karrierje legjobb éve volt. A hercegségbeli gárda előtt hazájában a Benfica labdarúgója volt. A portugál válogatottban 2015 óta 70 mérkőzésen lépett pályára, a 2016-es Eb-győztes csapatnak még nem, de a 2019-es Nemzetek Ligáját megnyerő csapatnak már a tagja volt.

Az eddigiek alapján úgy tűnhet, hogy Silva kizárólag a Barcelona kedvéért lehet hajlandó elhagyni jelenlegi állomáshelyét, de a helyzet gyakorlatilag hétről hétre változhat, így más opció és természetesen a maradása is megvalósulhat.

Szerző: Ficsura Ádám

Kapcsolódó cikkek