BundesligaLabdarúgás

Kötelező győzelem előtt áll a Bayern és a Leipzig

2019. január 25.

Freiburg–Hoffenheim, szombat 15:30

Kicsit meglepőt nyilatkozott az elég veszett Bundesliga hullámzást bemutató Freiburg egyik vezetője, Jochen Saier. Kijelentette, hogy számára nem Pep Guardiola vagy Jürgen Klopp a világ legjobb edzője, hanem Christian Streich.

Elég kemény vélekedés. Főleg úgy, hogy az edző munkája nagyon nem jön át ebből a teóriából. Egy jó 13. hely a Bundesligában meglehetősen szotyi bizonyíték, ráadásul a főni még magára rántotta kirohanásával Marco Rossi magyar szövetségi kapitányt is. Sallai Rolanddal kapcsolatban hisztizett a német koma, a magyar válogatottban való szereplésével indokolta a labdarúgó hosszas sérülését, miközben azt ő maga és stábja indukálta.

Nyilván nem a szavak embere Streich, ám a cselekvésé sem, hiszen ha akkora menő lenne, mint mondjuk Volker Finke volt, akkor nem kellene őt csacska látvány-kijelentéssel megerősíteni állásában. Főként, hogy a szombati fordulóban Streichel szemben áll majd a Liga legtehetségesebb trénere, Nagelsmann, aki majdnem Bayern edző lett, viszont maradt és elég baba, ahogyan igazgatja a csapatát. Bár most nem süt rájuk annyira a nap, ennek ellenére ők a meccs esélyesei. Plusz még Sallai is táppénzes!

Tipp: Freiburg–Hoffenheim 1-3 13.00

 

Bayern München–Stuttgart, vasárnap 15:30

Nem ez a meccs lesz, amitől felfejlődik majd a Stuttgart. Aztán, hogy vasárnap még dühödtebben essenek a bajorok a sváboknak, Weinzierl VfB edző bemondta a frankót: nála a Borussia Dortmund a bajnok! Na ettől, hogy bepöccen majd Franck "Szörnyeteg" Ribrey, aki már a Dubajos sült húsa kritikájára is beintett, ettől meg még zabosabb lesz! Már ha beengedik a pályára a meglehetősen hektikus mentális állapotú franciát.

Szegény jó Kimmich, aki kegyetlenül szenved az új szerepkörében a régi Bayern előadását reméli az eseménytől. Igen ám, csakhogy ebben a szezonban ez nem látszott tisztán. Viszont kellemesenk ígérkezik az ellenfél, óvatosan még belelógnak a kiesésre esélyes csapatok körébe, jó három ponttal húznak csak a mögöttük fetrengő két gárdától.

Régebben a Balakov-Bobic-Elber mágikus háromszög kavarta a bajorokat, manapság kicsit más a helyzet. Nem érdemes bármilyen meglepő eredményre tenni, a hétvége legtisztább 90 perce, kis gyakorlás jelleggel bajor rákészülés a tavasz 17 pillanatára!

Tipp: Bayern München–Stuttgart 3-0 7.00

 

Düsseldorf–RB Leipzig, vasárnap 18:00

Vasárnap dacosan fogadja a kieső régió egyik képviselője a nagy célok irányába szárnyaló Lipcsét. Bizony a háziak legutóbb idegenben vitézkedtek, szépen elmarták a három pontot az Augsburgtól, tehát kemény a mellkasuk, erős az önbizalmuk. Várják a vörös bikát, hogy kiengedjék a vérét stadionjuk gyepszőnyegére. Micsoda kihívás, oh mein Gott!

A terv erősítését szolgálja, hogy a vasárnapi vendégekről otthon levette a három pontot az idén piszok erős BVB, tehát a depi kicsit ott kóvályog Rangnick főember közelében, ám a német mentalitás bőven legyőzi ezt az érzést, és kikészítik a Fortunát. Az sem téma, ha idegenben kell iparkodniuk. Sőt, az sem érdekel senkit, hogy az RB legjobban labdázó emberét, Timo Wernert körbeudvarolja a fél világ.

Pedig ha valaki nem szereti a nagy zajt, akkor az a jó Timo! Csöndesen teszi majd a dolgát, szépen megvariálja a Düsseldorf védelmét, a másik végén Gulácsi megint nagyot produkál, tiszta ügy, sima, három pont a lipcsei zsákba, nem kell sokat töprengeni a tippen!

Tipp: Düsseldorf–RB Leipzig 0-1 8.50