Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A keretekről

Marco Rossi múlthét hétfőn hadba hívta seregét, akikkel csütörtök este megpróbálja bevenni Szlovákiát. Kovács István ugyan az elmúlt napokban azt nyilatkozta, hogy „ez nem háború, hanem futballmérkőzés”, de valószínűleg ezzel csak enyhíteni próbálta a terhet, ami a játékosok vállára nehezedik. Az év legfontosabb mérkőzése lesz mindkét nemzet számára, hiszen aki most fölülkerekedik, az a nagyon fontos három pont mellett óriási lökést is kaphat. 

Sokak szerint mostanra már tökéletesen ki kellene jönnie Marco Rossi stílusának, ám ne felejtsük el, hogy november óta egyáltalán nem volt együtt a csapat, sőt mindössze két (!) napja volt felkészítenie a brigádot, többen csak hétfőn utazhattak haza, így gyakorlatilag csak kedden volt teljes a névsor. A szerdát már az utazással töltötték a srácok, szóval már csak apró finomítás, átmozgatás kapott helyet az edzéstervben.

 

 

Északi szomszédaink amellett, hogy majd’ harminc hellyel előttünk állnak a világranglistán, a szlovák keret összértéke pedig közel négyszer annyit ér, mint a magyaré. Érdekesség, hogy a tizennyolcszoros válogatott Milan Skriniar (60 millió euró) egymaga többet taksál a teljes magyar keretnél (55 millió euró). Papíron tovább gyengíti a meggypiros esélyeit, hogy a szlovákok huszonnégy fős névsorában mindössze két (!) hazai ligában szereplő futballista kapott helyet, a légiósok közül pedig heten topligákban edződnek hétről-hétre. Összehasonlításként, nálunk kilencen képviselik a hazai élvonalat – igaz, négy topligás zsugást mi is felmutathatunk.

A szlovákok a Nemzetek Ligája (NL) B-divíziójában tevékenykedtek az ősz folyamán – inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel, hiszen csoportutolsóként a következő kiírásban egyel alacsonyabb polcra kerülnek. A csehek és az ukránok elleni négy meccsből mindössze három pontot gyűjtöttek, igaz azt  nem összekaparták, hanem valósággal a földbe döngölték az ukránokat (4-1). Eközben mi a „C-osztályból” próbáltunk előre lépni, de a finnek mögött csak a második helyet csíptük el, bár tegyük hozzá, hogy az észtek és a finnek elleni utolsó két fordulóra kezdett igazán összeállni az a bizonyos legó. Mivel azonban egyik csapat sem tündökölt az NL-ben, mindkettőnek a selejtezők során kellene kiharcolnia az EB-részvételt.

 

Várható játékkép

Biztató előjel a magyar válogatott számára, hogy három korábbi alapember is "felmondott" a szlovákoknál: Martin Skrtel, Tomás Hubocan és Adam Nemec sem húzza többé magára az azúrkék mezt. A trió hiányát várhatóan megérzi majd Pavel Hepal együttese, akik várhatóan megpróbálják majd dikálni a játék tempóját, mi pedig kontrajátékkal operálhatunk. Mellettünk szólhat, hogy a szlovákok hajlamosak belealudni a meccsbe – a csehek és az ukránok is szereztek gólokat gyors ellentámadásokból ellenük. Valószínűleg számítani fog erre Pavel Hapal szövetségi kapitány, ám ha van olyan edző Magyarországon, aki valóban érti a „védekezz és kontrázz”-futballt, akkor az Marco Rossi. Nagy kérdés lehet, hogy Sallai Roland és Ugrai Roland hiányában kik lesznek azok a villámgyors szélsők, akikkel eredményesen eszközölhetné ezt a fajta koncepciót – hiszen valljuk be, Dzsudzsák Balázs sebessége már megkopott, Holender Filip kevés tapasztalattal rendelkezik, Németh Krisztián inkább középcsatár, mint szélső, az egyetlen ésszerű megoldás a kissé formahanyatlásban szenvedő Nagy Dominik és az egyre inkább magára találó Varga Roland párosa lehet. Bár Balogh Norbert helye sem elképzelhetetlen, hiszen eredeti posztja alapján ő is szélső. Fontos lesz ugyanakkor, hogy ha eredményesek akarunk lenni, akkor legyen valaki, aki felvállalja a kulcspasszokat – itt jöhet képbe Kovács István vagy Szoboszlai Dominik, akik fazont szabhatnak a támadásainknak. Szoboszlai pályára lépése indokolt lenne, hiszen 18 éves kora ellenére egyre inkább beépül a Salzburgba, sőt az egész magyar keretből talán a legmagasabb minőségű csapatban játszik. A Napoli (egy gólpassz) elleni EL-meccsen és Wacker Innsbruck (egy gól) elleni bajnokin is megmutatta, hogy lehet rá számítani a védekezésben és támadásokban egyaránt. Egyáltalán nem volt megilletődött, sőt a kulcspasszok tekintetében az olaszok ellen a mezőny legjobbja (4) volt, az Innsbruck ellen pedig csapata legjobb értékelését kapta (8,1) a SofaScore alapján. Talán ő lehetne a jolly joker, hiszen amellett, hogy kreatív és vagány, átlövésekből is életveszélyes lehet, fiatal kora ellenére ő a legkomplexebb zsugabubus a fiaink közül. Persze ne tőle várjuk rögtön a megváltást, de képességei alapján már most több egy ígéretnél.

 

 

A szlovákok a középpályán is a szélen a legerősebbek, többnyire gyors ritmusváltásokkal próbálják megtörni az ellenfelet, ezt várhatjuk ettől a mérkőzéstől is. Marek Hamsík és Juraj Kucka személyében két rendkívül technikás motor hajtja a középső szekciójukat, akik képesek fazont szabni az akcióknak. A pálya szélén a Zenites Róbert Mak és az árnyékékként is bevethető Albert Rusnák okozhat komplikációkat a védelmünkben. Utóbbi az NL-ben is kivette a részét a gólgyártásból: három meccsen egy gólt és két gólpasszt regisztrált. Nagy kérdőjel, hogy a vélhetően Lovrencsics-Korhut védekező szélsőpáros milyen százalékkal nyeri majd meg a párharcokat, hiszen, ha sikerülne levédekezni a pálya két oldalán kibontakozó támadásokat, akkor lehet keresnivalónk a meccsen.

Várhatóan sokat nyom majd a latba az a körülmény is, hogy nem Pozsonyban, hanem Nagyszombaton lesz a találkozó, és az előzetes hírek szerint jónéhány felvidéki magyar szurkol majd a helyszínen a mieinknek, sőt szervezett szurkolás várható, így vélhetően nem csak hallani, hanem érezni is fogják a pályán a támogatást a magyar játékosok.

 

Jóslatok

Nem szól mellettünk a történelem sem, hiszen ezidáig még sosem győztük le Szlovákiát, az öt eddigi összecsapás során kétszer vereséget szenvedtünk, három alkalommal pedig döntetlenre végeztünk. A papírforma egyértelműen a szlovákok mellett szól, ám hiba lenne leírni a magyar válogatottat. Felthetően döntetlenközeli eredmény születik majd, még akkor is, ha az oddsok alapján (1,74 – Szlovákia nyer) egyértelműen a hazaiak esélyesek. Egy jól megszervezett kontrajátékkal meglephetjük őket. Ha a három pontot nem is szerezzük meg, egy gólra biztosan jók leszünk.

 

TIpp: Magyarország szerez gólt – 1,68

 

Szerezz 1000 Ft ingyenes fogadást minden gól után

Kapcsolódó cikkek