Konferencia LigaLabdarúgás

UEFA Európa Konferencia Liga: Fontos a jó rajt

2022. szeptember 07.

A harmadik számú európai kupasorozat első játéknapjának korai kínálatából szemezgettünk izgalmasnak ígérkező párharcokat.


 

 

1.FC Slovácko – Partizan Belgrád

Első alkalommal rendeznek európai kupameccset a Miroslava Valenty Stadion közönsége előtt, ráadásul egyből egy olyan csapat látogat el Martin Svedik tanítványaihoz, amelynek csak a győzelem elfogadható ebben a párharcban, hogy ha tovább akarnak jutni első helyen a D csoportból. Persze a hazaiak a csoportkörbe jutás után már minden meccset ajándéknak is vehetnének, de szeretnék kiszolgálni a szurkolóikat és a gyengébb forma ellenére is oda fogják tenni magukat. Gordan Petric kinevezése egyelőre nagy sült el jól és ha esetleg belebukna ebbe a cseh kirándulásba is az együttese, akkor még az is benne van, hogy kevesebb, mint egy hónap után menesztik is.

 

Hearts FC – İstanbul Başakşehir

Az A jelű négyesben kisebb meglepetésre találkozhatunk egy skót csapattal, amely nem a két glasgow-i egyike, de épp ezen apropóból Robbie Neilson alakulata szeretne mindenkire pozitív benyomást tenni, amihez szükség lenne egy hazai sikerre az első körben a csoport egyik favoritja ellen. Hogy ez mennyire lehetséges az nagy kérdés, mert már az idei szezonban is több csapat be tudta venni a Tynecastle Park „várát”, s a vendégségbe érkező Emre Belözoglu fiai március óta nem kaptak ki idegenben, így joggal bízhatnak most is abban, hogy esélyeshez méltón kezdik meg a szereplést a nemzetközi porondon.

 

OGC Nice – 1.FC Köln

A nyitóforduló rangadóját két topligás együttes vívja egymással, méghozzá a D jelű kvartettben, ahol a másik párosítás is izgalmakat rejt, hát még ez, amit az Allianz Riviera közönsége előtt rendeznek meg. A nyáron kinevezett Lucien Favre egy kezdőre való játékost kapott, de egyelőre nem tudott belőlük egységes csapatot faragni és ez az eredményeken is érződik, míg a vendégségbe érkező Steffen Baumgart legénységének épp ebben rejlik az ereje, hogy az egyéni képességek alacsonyabb szintjét a csapatban való magas szintű együttműködés és a stabil rendszer emeli fel. Igazi pikáns párosítás lehet ebből, mert nagyon különböző stílusok és védjegyek kerülnek itt szembe.