Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Az Eintracht Frankfurt elleni 5-1-es vereség volt az utolsó csepp a Bayern München vezetőségének poharában: Niko Kovacnak menni kellett, mégpedig azonnal. Volt már ennek előszele, hiszen a legutóbbi 4 ligameccséből mindössze egyet tudott behúzni a Bayern, az Augsburg ellen ikszre végeztek, míg a Hoffenheim és a Frankfurt elkalapálta bőrgatyásokat.

Tavaly sem ment úgy a szekér, mint kellett volna, korai búcsút vettek a Bajnokok Ligájától, de a német bajnokságot is csak az utolsó fordulóban tudták behúzni a bajorok.

Hansi Flick fogja vezetni a Bayernt az elkövetkezendő két mérkőzésen, az Olympiacos elleni Bajnokok Ligája derbin, illetve a Bundesliga egyik legnagyobb rangadóján, a Dortmund elleni Klasszikuson.

Niko Kovac így búcsúzott a gárdától:

„Úgy gondolom, hogy jelen helyzetben jó döntést hozott a klub. Az eredmények és a mutatott játék alapján én is úgy döntöttem, hogy lemondok a vezetőedzői posztról.

A testvérem, Robert és a magam nevében köszönöm a Bayernnak ezt a másfél évet. Megnyertük a bajnokságot, a Német Kupát, illetve a Szuperkupát is ennyi idő alatt. Remekül éreztem magam, minden jót kívánok a csapatnak és a játékosoknak.”

Karl-Heinz Rummenigge, a klub vezérigazgatója megmagyarázta, miért is kellett mennie a horvátnak.

„A csapat teljesítménye, a mutatott játék és az eredmények azonnali közbelépésért kiáltottak. Uli Hoeness, Hasan Salihamidzic és jómagam leültünk beszélni Nikóval vasárnap, majd közösen döntöttük el, hogy többé már nem ő a csapat edzője.

Sajnáljuk, hogy így alakultak a dolgok. A klub nevében szeretném megköszönni Nikónak az elvégzett munkát, és a tavalyi duplázást.”

Volt csapata, az éppen hóhér szerepben tündöklő Frankfurt, is éltette egykori mesterét, mondván: „Frankfurtban fényesebben ragyogtál, mint délen. Minden rendben lesz, Kupagyőztesedző!”

Valószínűleg így is lett volna, csakhogy nem ez volt a végszó… Kovac ugyanis alaposan kiosztotta a játékosokat az utolsó csapatmegbeszélésen. A Bild szerint ezek hangzottak el:

Thiago: „Nem kellene ennyit színészkedned!”

Gnabry: „Túlságosan könnyen veszik el tőled a labdát.”

Coman: „Csak álldogáltál ott, amíg Thomas Müller egész végig harcolt.”

Boateng: „Okosabbnak kell lenned a pályán, sosem figyelsz. Edzéseken gyakoroljuk ezeket a figurákat, de a mérkőzéseken nem tudod alkalmazni őket.”

Jó eséllyel a játékosok keze is benne van az edző bukásában…

Kapcsolódó cikkek