Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

La Liga 2: Egy igazi taktikai csata

2021. szeptember 03.november 25th, 2021

 

GIRONA FC

A nyáron edzőt cserélt a feljutásról lemaradó katalán gárda, ahol most Míchel irányítása alatt próbálnak meg odaérni az első két hely egyikére. Három kört követően négy pontjuk van, ami nem a legjobb rajt, de a védekezésére építő gárda csak egyszer kapott gól eddig, bár akkor ki is kaptak. Az első két fordulóban odahaza szerepelhettek, amikor a győzelem és a döntetlen összejött, itt a 4-3-3-as hadrend dominált, de a védelem elég mélyen volt meghúzva, aminek köszönhetően nem nagyon hagytak teret az ellenfél kontráinak. Kissé szétszakadt olykor a csapat, mikor az átmenetekben támadásba lendültek, ez pedig az egyik meccsen nem, de a másikon annál több gondot okozott. A nyitókörben ki tudták használni a helyzeteiket a kevés felérő emberrel is, a második azonban az ellenfél felkészült erre. A vereségük során a pontrúgások levédekezése nézett ki szörnyen, egy szöglet utáni kavarodás és egy szabadrúgás utáni fejesből kapták a gólokat.

 

SPORTING DE GIJÓN

Ezúttal az egyik még veretlen társaság érkezik az Estadio Montilivibe, mégpedig David Gallego csapata, akik szintén ott voltak az előző kiírás rájátszásában, de nem sikerült nekik sem az osztályváltás. Ők jobban indították a szezont, hiszen hét ponttal állnak, csak egyetlen gólt kaptak, tehát nekik is a védekezés egyelőre a legfőbb fegyverük, amivel szeretnének az automatikus feljutást jelentő helyek egyikén végezni. Az eddigi egyetlen idegenbeli összecsapásukon egy gól nélküli döntetlennel zártak, ami során a 4-2-3-1 elég sok esetben volt egy mély low block formációban. Nem hagytak teret a tenerifeiek vonalak közt sok labdát felvenni igyekvő támadóinak, így pedig a helyzetteremtés alapján vették el az ellenféltől. A gondot az jelentette, hogy ez felemésztette az ő erejüket is, így nem volt elég átütőerő a támadásaikba, amihez kevésszer értek fel nagyobb létszámban.

 

Péntek este 21 órától egy nagyon komoly taktikai harcra lehet számítani, ahol két stabil védekezésre építő edző próbálhat meg túljárni a másik eszén. A Girona FC – Sporting de Gijón rangadón kevés gól, de annál több szögletre lehet számítani, de akár még a sárga lapok száma is jó opció lehet a fogadások tekintetében.