Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

LaLiga 2: Indul a szezon utolsó negyede

2022. március 25.

A spanyol másodosztály zakatol tovább a válogatott szünet alatt is a 33. fordulóval.


 

 

UD Ibiza – Real Sociedad B

A szigetlakó újoncoknál Paco Jémez szezon közbeni kinevezése remekül sült el, stabilizálni tudták a helyüket a középmezőnyben, sőt egy ideig még az is téma lehetett náluk, hogy esetleg kacérkodhatnak a feljutás gondolatával. A mostani gyengébb időszak, mikor is két döntetlen után legutóbb kikaptak elvetette a feljutási esélyeiket, de most odahaza, az Estadio Can Misses közönsége előtt van esély kozmetikázni kicsit, hiszen a vonal alatt található baszkokat illene megverniük. Xabi Alonso tanítványai szintén újak a másodosztályban, de nekik csak az idény elején tűnt úgy, hogy sima lehet az első évük. Hat pontra vannak a bennmaradó helytől, amit csak akkor érhetnek el, ha javítanak az idegenbeli eredménysorukon is.

 

SD Eibar – CD Lugo

Kicsit megtorpant az élvonal felé haladó baszk együttes és Gaizka Garitano előtt itt a feladat, hogy ismét a helyes ösvényre terelje legénységét, mert a cél továbbra is a bajnoki cím, amibe komolyabb botlások nem férnek bele, főleg nem hazai környezetben. Eddig mindössze egy vendégcsapat tudott nyerni az Estadio Ipurúa fanatikusai előtt, márpedig a most vendégségbe érkező galíciaiak a maguk egy idegenbeli sikerével aligha számolnak úgy, hogy most lesz meg a második. Rubén Albés együttese négy meccse veretlen és a liga döntetlen királyaként egy pont reményében érkezik meg a listavezetőhöz.

 

Sporting de Gijón – FC Cartagena

A február végén kinevezett José Luis Martí irányításával lezárult egy ötös vereségszéria az asztúriai gárdánál, de nyerni még mindig nem tudtak, amivel már csak hat pont az előnyük a vonal alatt lévőkkel szemben. Odahaza, az Estadio El Molinón közönsége előtt kellene lezárni a négyes vereségszériát, amihez nem biztos, hogy a legideálisabb ellenfél lesz Luis Carrión együttese, hiszen a murciaiak öt pontra vannak a rájátszás helyektől, ahova történetük során először érhetnének oda, hogy megküzdhessenek a feljutásért.

 

Real Oviedo – Fuenlabrada

Egy vékonyka szalmaszál még akad az asztúriai csapat számára, amibe most bele is kapaszkodhat José Ángel Ziganda egylete, hiszen az Estadio Carlos Tartiere vendége a liga utolsó, már csaknem biztosan kiesett fővárosi alakulat lesz, akiket saját fanatikus szurkolótáboruk előtt illene két vállra fektetni. José Ramón Sandoval sem tudott csodát tenni a madridiaknál, akiknek idén véget ért a másodosztályú álom, de szeretnének szépen búcsúzni.