Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

LaLiga 2: Ki lesz a bajnok, s ki jut fel egyenes úton?

2023. május 26.

A spanyol másodosztály utolsó fordulójában a kiesés már eldőlt, kérdés pedig csak a dobogósokat illetően van, de ott nem is kevés.


 

 

UD Las Palmas – Deportivo Alavés

Egy pontos előnyben, a második pozíciót elfoglalva várhatja a szezon utolsó meccsét a kanári-szigeteki együttes, amelynek egyfajta bajnoki döntő is lesz ez, hiszen a harmadik helyezett érkezik vendégségbe az Estadio de Gran Canaria közönsége elé. A hazaiak öt esztendőt követően térhetnének vissza az élvonalba, amihez nem kell más, minthogy egyetlen pontot bezsebeljenek ezúttal, de Francisco Javier García Pimienta fiai alighanem még álmodoznak a bajnoki címről, ám ebben a tekintetben a győzelem sem biztos, hogy elegendő lesz. Ehhez a baszkok sokkal egyszerűbb kérdéskörben mozognak, ugyanis, ha nem nyernek, akkor nem fognak tudni előzni és vár rájuk a rájátszás. Luis García legénysége még bajnok is lehet, de ehhez is győzi kell és a jelenlegi listavezető veresége, ám alighanem nekik az automatikus feljutás is megfelelne jelen pillanatban.

 

Granada CF – CD Leganés

Az azonnali visszajutás kapujában áll Paco López alakulata, akik csupán nagyon nagy arányú verség esetén kerülhetnek bajba. Jelenleg ők vezetik a bajnoki pontvadászatot és egy hazai siker a Nuevo Los Cármenes publikuma előtt azt jelentené, hogy az aranyérmet akasztják a nyakukba a hármas sípszó felharsanását követően. Messze a legjobb mérleg az övék saját szurkolóik előtt, így kétség aligha merülhet fel az élvonalba kerülés kapcsán, főleg annak okán, hogy az andalúzokhoz a fővárosi együttes utazik, amely idegenben elég gyengén muzsikál. Carlos Martínez április elején ült le a kispadra, de neki már a következő szezon kell a szeme előtt lebegjen, hogy ott odaérjen a csapattal a legjobbak közé.