Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

League Two: Nem kell sokat utazni egy rangadóra

2022. október 03.

Az angol negyedosztály elmaradt fordulójából négy mérkőzést pótolnak kedden.


 

 

Hartlepool United – Doncaster Rovers

Északon a liga egyetlen még nyeretlen együttese, a nemrég Keith Curle vezetőedzőt kinevező gárda próbál meg a hat döntetlenje mellé végre egy győzelmet is összehozni, hogy ne csak egyesével gyűjtögessék a pontokat, mert az bizony aligha lesz elegendő a bennmaradáshoz. Ezzel szemben a Victoria Park vendégszeretetét élvező Gary McSheffrey alakulata a playoff-helyekért csatázik, az utóbbi időben már igencsak biztató idegenbeli eredményeket elérve, amire szükségük is van az álmaik eléréshez.

 

Stevenage FC – Sutton United

A dobogó alsó fokán tanyázó Steve Evans fiai hazai környezetben jó formában nem is gondolhatnak másra, minthogy egy újabb győzelemmel boldogítsák a Lamex Stadium közönségét, akik eddig maximálisan elégedettek lehetnek a kedvencekkel, hisz mind az ötször otthon tartották a három pontot. A vendégségbe érkező Matt Gray csapata ráadásul eddig csupán egyetlen pontot tudott összeszorgoskodni idegenben, amivel ebben a párosításban és ebben a felállásban bátran nevezhető esélytelennek, de jól tudjuk, hogy épp ilyenkor szokott megszakadni mindkét sorozat.

 

 

Swindon Town – Newport County

Nyugaton Scott Lindsey együttese az osztály egyetlen walesi csapatát fogadja, annak reményében, hogy az előző évekbeli County Groundon aratott vendégsikerekért visszavágjanak. A nyáron kinevezett szakemberrel egyelőre szépen alakulnak a dolgok, a középmezőny stabilan meg van, de a legutóbb hazai meccsükön összejött az első vereség, így most minden szempontból kiemelt lesz ez a mérkőzés James Rowberry legénysége ellen. A vendégek jól kezdték az októbert, mert lezárult a négy meccses nyeretlenségi széria és most a jó formát és a múlt szép emlékeit megidézve újabb három pontot zsebelnének be.

 

Walsall FC – Northampton Town

Az első két fordulóban győzelmet arató Michael Flynn tanítványai a következő kilenc kör során mindössze négy döntetlennel tudtak pontot gyűjteni, miközben ötször is kikaptak. Ezúttal egy abszolút topcsapat lesz az ellenfelük a Banks’s Stadium közönsége előtt, akik ráadásul februárban is nyerni tudtak itt és most is a három pont reményébe érkeznek a „szomszédvárba”. Ugyanis Jon Brady egylete a tabella második helyén áll, zsinórban öt bajnoki győzelemmel a hátuk mögött, amire bátran lehet építeni idegenben is, ahol egyébiránt még veretlenek az idei szezonban.