Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Kiesett az alapszakasz győztese és második helyezettje is.

Péntek, 03:06 Deportivo Toluca – Pachuca

Némi meglepetésre a két, előzetesen esélytelenebbnek tartott csapat jutott a mexikói bajnokság (Liga MX) 2022-es Apertura rájátszásának döntőjébe, melyet a Deportivo Toluca és a Pachuca vívhat egymással. A finálé első mérkőzésére magyar idő szerint csütörtökről péntekre virradóra kerülhet sor a „vörös ördögök” otthonában.

Mindkét csapat hosszú idő után nyerheti meg újra a bajnokságot, hiszen a Toluca a 2010-es Bicentenariót, míg a Pachuca a 2016-os Clausurát nyerte meg utoljára. Előbbi a tizenegyedik, utóbbi a hetedik első osztályú bajnoki címére hajt az egymás elleni fináléban.

A Deportivo menetelése az alapszakasz hatodik helyéről indult, vagyis már a rájátszás első körétől versenyben vannak. Ignacio Ambriz csapata a nyolcaddöntőben a Juárezt 3–0-s sikerrel múlta felül, majd kettős győzelemmel diadalmaskodott a Santos Laguna ellen, hogy aztán az elődöntőben elérje az eddigi legnagyobb skalpot a nagy esélyes Club América kiporolásával. A Toluca a 2–1-es hazai győzelem után Mexikóvárosban 1–1-es döntetlent harcolt ki Henry Martínék ellen, így bejutott a döntőbe.

Eközben a Pachuca a bajnokságot a harmadik helyen zárva „csak” két párharcot kellett, hogy abszolváljon, de ők is kőkemény úton masíroztak el a fináléig. Az idei első kiírásban is döntőt játszó csapat az elődöntőben az André-Pierre Gignac és Florian Thauvin fémjelezte Tigres UANL-t búcsúztatta döntetlen után jobb bajnoki helyezésével, majd az első mérkőzésen triplázó Nicolás Ibánez főszereplésével 6–2-vel küldte haza az előzetesen esélyesebbnek tartott Monterrey-t az elődöntőből.

Az utolsó négy egymás elleni mérkőzésből hármat a Pachuca nyert, beleértve az idei két találkozást, melyekre a mostani meccshez hasonlóan az Estadio Nemesio Díezben került sor. Márciusban a Clausurában 3–0-ra, míg augusztusban a legutóbbi alapszakaszban 4–1-re nyertek idegenben – Ibánez mindkét meccsen eredményes volt.

Mindez véletlenül sem jelenti azt, hogy a Pachuca sima győzelmei várhatóak a fináléban. A Toluca nagyszerű formát kapott el, papíron erősebb csapatokat ejtett ki, Tiago Volpi kapus fanatizmusával és Camilo Sanvezzo, valamint Carlos González góljaival abszolút egyenrangú ellenfelek lehetnek a döntőben. Annyi viszont mindenképpen a Pachuca mellett szól, hogy összetett döntetlen esetén a jobb alapszakasz-helyezés révén ők hódítanák el a bajnoki címet, a Tolucának viszont „tisztán” meg kell nyernie a párharcot.

Kapcsolódó cikkek