Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Csütörtökön este robbant a bomba: az olasz Radio Rai rádió arról számolt be, hogy Lionel Messi édesapja, Jorge – aki egyébként a futballista ügynöke – Milánóba utazik, hogy az Interrel tárgyaljon fia szerződtetéséről. A hírt a teljes olasz sajtó átvette, a La Gazzetta dello Sport például pénteki lapszámában a címlapon hozta le. A Football Italia fenntartásokkal kezelte a pletykát, de hozzátette, Jorge Messi valóban házat keres az olasz fővárosban a kedvező adólehetőségek miatt. 

A spanyol Mundo Deportivo szerint Jorge költözési szándéka igaz lehet, sőt, állítólag már az is eldőlt, hogy augusztus elején Milánó üzleti negyedeként számon tartott Porta Nuova nevű városrészében lesz az új otthona. A spanyol lap azonban cáfolta a Messivel kapcsolatos pletykát, akinek a spanyol orgánum információi szerint esze ágában sincs elhagyni a Barcelonát, jelenleg pedig Ibizán tölti egyhetes pihenőjét feleségével, gyermekeivel, Luis Suárezzel és az ő családjával. 

Nem véletlen ugyanakkor, hogy éppen az Internazionaléval fésülték össze a hatszoros argentin aranylabdás nevét. Köztudott, hogy Massimo Moratti, az Inter tiszteletbeli elnöke már régóta feni a fogát Lionel Messire. 2006-ban ajánlatot is tett érte a Nerazzurri becenévre hallgató együttes, akik a Barca korábbi elnöke, Joan Laporta állítása szerint készek voltak kifizetni az akkor 18 éves Messi 150 millió eurós kivásárlási záradékát, de végül nem jött létre az üzlet. 

Joan Laporta elnöksége alatt robbant be Messi a Barcelonába. Fotó: Marc Casanovas

 

"Készek voltak kifizetni a 150 millió eurós kivásárlási záradékot, ezért [később] 250 millió euróra emeltük, de mindig megnyugtatott az apjával, Jorge-val való kapcsolatom. Azt mondtam neki: »Boldog és dicsőséges karriert futhat be itt. Ott csak anyagilag nyerhetne. A fia nem titkolt célja, hogy a történelem legnagyobbja legyen, és itt van számára a legmegfelelőbb csapat, akik segítenek neki elérni az álmait.«" – nyilatkozta Laporta a The Guardiannak 2017-ben. 

Növelheti Messi távozási esélyeit, hogy mindössze egy év van hátra a szerződéséből, és július elején már arról szólt a fáma, hogy megelégelte, hogy állandóan őt vonják felelősségre a csapat sikertelensége miatt, és távozni szeretne.  Terry Gibson, spanyolfutball-szakértő szerint az sem kizárt, hogy élő szerződése ellenére még ezen a nyáron szabadon igazolhatóként áll tovább.

"Manapság már evidens, hogy a Messihez hasonló korú futballisták szerződésében egyhónapos felmondási időt rögzítenek, ami azt jelenti, hogy amennyiben a játékos időben benyújtja távozási szándékát,  egy hónappal később szabadon igazolhatóvá válik"mondta Gibson a Sky Sportsnak. 

Nem tudni, hogy az argentin klasszis szerződésében mit rögzítettek, mindenesetre az biztos, hogy mélyen a zsebébe kellene nyúlnia annak a csapatnak, aki Messit szerződtetni szeretné, ugyanis Gibson értesülései szerint a Barca csapatkapitánya jelenleg körülbelül 55 millió eurót keres évente a bónuszokkal együtt…

 

Kapcsolódó cikkek