Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Az már biztossá vált, hogy Anglia és a Premier League az idei évad legnagyobb győztese, miután mind a BL-ben (Liverpool-Tottenham), mind az Európa Ligában (Chelsea-Arsenal) házidöntőt rendeznek.

A két fővárosi együttes a 2018/2019-es szezonban már kétszer is farkasszemet nézett egymással – mindkét találkozót a hazaiak nyerték, így mondhatjuk azt is, hogy egy-egy az állás.

 Mivel legközelebb az azerbajdzsáni Bakuban találkoznak a felek, a hazai pálya előnyét egyikük sem élvezheti. Sőt, valószínűleg a hangulat sem lesz túlságosan otthonos sem az Ágyúsok, sem a Kékek számára, hiszen várhatóan alig-alig lesznek szurkolók a stadionban. A két sztárklub mindössze 6000-6000 jegyet kapott, ám állítólag az Arsenal-szurkolók mindössze 4000-ret vásároltak, a Chelsea-fanatikusok pedig 3000-re tartottak igényt, a többit visszapostázták az UEFA-nak. Ráadásul nem csupán ennyiben merül ki az érdektelenség, számos szponzor jelezte, hogy nem tart igényt a jegyekre, mert túl költséges lenne elutazni egy másik kontinensre egy olyan meccsért, amit minden évben legalább kétszer megnézhetnek Angliában is. Talán nem túlzás azt mondani, hogy a Premier League üzleti szempontból, és a presztizsét tekintve is az Európa Liga fölött áll.

No, de azért mégiscsak van tét: a Chelsea megszerezheti idén az első kupáját, az Arsenal amellett, hogy úgyszintén trófeát nyerhet, ez az egyetlen esélye, hogy jövőre a BL-ben szerepeljen. Ugye, a bajnokságban csak az Európa Liga-csoportkört jelentő ötödik helyre volt elég Unai Emery alakulata. A komoly tétet figyelembe véve valószínűleg utolsó energiájukat is mozgósítani fogják a két klub képviselői, és fogukat összeszorítva igyekeznek kipréselni magukból egy kupagyőzelmet.

Hogy a két PL-együttes ennyire bombaerős vagy csak a szokásosnál komolyabban vették a kiírást, azt nehéz megmondani, mindenesetre a Chelsea veretlenül (csak a Vidi és Frankfurt ellen játszottak döntetlent), az Arsenal pedig egy BATE és egy Rennes elleni vereséggel és egy Sporting CP elleni döntetlennel masíroztak a döntőig. Hozzátartozik, hogy talán a Chelsea sorsolása egy fokkal könnyebb volt (Malmö, Dinamo Kijev, Slavia Praha, Frankfurt), mint az Arsenalé (BATE, Rennes, Napoli, Valencia), ennek ellenére az Ágyúsok az addig veretlen Valencia ellen mégis erődemonstrációt tartottak, miután 7-3-as összesítéssel zárták a párharcot. Addig a Chelsea épphogy továbbvergődött a Frankfurt ellen büntetőkkel.

Nem túl biztató, hogy mindkét együttes tele van sérültekkel. A Chelsea nem számíthat Hudson-Odoira, Loftus-Cheekre, Rüdigerre, van Ginkelre és N’Golo Kantéra sem. Az Arsenal kénytelen lesz nélkülözni Bellerint, Holdingot, Konstantinos Mavropanost, Aaron Ramseyt, Dennis Suárezt, és politikai okokból Mkhitaryant is.

Hiányzók tehát vannak bőven, ráadásul nem túl jó előjel, hogy Sarri mester a keddi edzésen idegrohamot kapott, miután David Luiz és Gonzalo Higuaín csúnyán összeszólalkozott, az olasz főnök pedig tombolva zúgott be az öltözőbe. Persze, az is fokozza a feszültségeket, hogy Sarrit a média az utóbbi napokban már rendszeresen kirúgatta, már-már napi rutinnak számítanak azok a hírek, hogy a mester más klub élén folytatja a munkát.

A mérkőzésen a végkimenetel nehezen megjósolható, hiszen a Premier League már két hete véget ért, valószínűleg a két együttes a háta közepére sem kívánja ezt a bakui kalandot. Ezzel együtt talán az Arsenal számára nagyobb a tét, és az Aubameyang-Lacazette csatárduó elég élesnek tűnik ahhoz, hogy a BL-be lőjjék az Ágyúsokat. 

Tipp: Arsenal nyeri az EL-t – 2,10

Kapcsolódó cikkek