Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Átfordulunk a Campeonato Brasilero idei kiírásának második felébe.

Internacional – Atlético Mineiro

A közelmúltban edzőt is váltó címvédő Atlético Mineiro mindössze a negyedik helyen tanyázik a brazil első osztályú országos bajnokság 2022-es idényének derekánál. Alapvetően nem teljesítenek rosszul, de nem is kellően stabilak és sokszor nem tudták hozni a kötelező győzelmeket. A „Kakasok” ugyan csak háromszor kapituláltak az első 19 forduló alatt, nyolc diadal mellé nyolc döntetlen társul, amely komoly mennyiségű elhullajtott pontról árulkodik. Így aztán hét ponttal vannak lemaradva az éllovas Palmeiras mögött, ami a Sao Paulo-iak kiegyensúlyozottságát tekintve soknak tűnhet, hiába van hátra még az idény fele.

Eközben a két évvel ezelőtti bajnoki címről a Flamengóval szemben egyetlen ponttal lemaradó Inter mindössze két ponttal kevesebbet gyűjtve foglalja el a hetedik pozíciót. A hányatatott hónapokat követően az áprilisban kinevezett Mano Menezes személyében talán hosszú távra találtak megoldást a kispadra, hogy valaki végre némi állandóságot adjon a csapatnak. Hét siker és kilenc döntetlen mellett ők is csupán háromszor kapituláltak, legutóbb éppen a listavezetővel szemben maradtak alul egy felfokozott hangulatú összecsapáson. Szintén egységes csapat képét festik, de ők sem elég konzisztensek, ám a tavalyi 12. helyezést jó eséllyel felülmúlhatják. 

Mindkét csapat vereség után készül a javításra: a Mineirónak a kósza bajnoki álmok életben tartása lenne a cél, a Porto Alegre-iek szemei előbb pedig az előzés lebeghet. Az idei első összecsapáson a nyitófordulóban az elnyűhetetlen Hulk duplájával az Atlético odahaza 2–0-ra győzött, ahogyan a 2021-es idényben is mindkét egymás ellenit megnyerték egyaránt 1–0-s különbséggel. Az Inter utoljára 2020. augusztus 23-án múlta felül mostani ellenfelét az azóta már a Fortalezában játszó Thiago Gallardo találatával.

Athletico Paranaense – Sao Paulo

A tavalyi Copa Sudamericana-győztes az idei szezonra minden fronton szintet lépett. A közelmúltban a nagy visszatérő Fernandinhóval kiegészülő Athletico az előkelő ötödik helyen tanyázik féltávnál – éppen az Atlético és az Inter között. Noha az utolsó négy meccsükből csak egyet nyertek meg, hazai pályán ismét helyes irányba terelhetik a menetelést, noha lélekben már a jövő heti Libertadores-kupa-negyeddöntőre is muszáj figyelniük, mivel remeklésük révén még ott is versenyben vannak és nem esélytelenek az argentin Estudiantes elleni párharcban.

A nagyszerű nevelőklubnak számító SPFC évek óta képtelen odaérni az élmezőnybe, és úgy tűnik, hogy idén sem járnak sikerrel, mivel a tizedik helyen állnak a bajnokság felénél. Az utolsó négy mérkőzés döntetlennel zárult és 11 remivel a teljes mezőnyben ők osztoztak meg a legtöbbször a pontokon. Legutóbb a Goiás, azelőtt pedig az Internacional ellen játszottak 3–3-as mérkőzést, míg a Fluminense ellen 2–2-re végeztek. Gyakran vívnak sokgólos meccseket, így aztán mind a lőtt, mind a kapott találatokat tekintve az élmezőnyben vannak.

Tavasszal a Sao Paulo örülhetett, miután a triplázó Jonathan Calleri vezérletével 4–0-ra kiütötték az Athleticót. Azt megelőzően tavaly nyáron szintén ők kerültek ki győztesen, amikor Curitiában Pablo duplájával diadalmaskodtak 2–1-re.

Azóta azért az erőviszonyok talán picit megváltoztak, a hazaiak erősebbnek tűnnek, de a hétközi kupameccs miatt nem kizárt, hogy néhány kulcsembert pihentetni fognak, ami átrajzolhatja az előzetes esélyeket.

Szerző: Ficsura Ádám

Kapcsolódó cikkek