Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A Ferencváros búcsúzott a Bajnokok Ligájából, így az ír Shamrock Rovers ellen kell kiharcolni az El-csoportkört.

A Qarabag elleni párharc sok szempontból megközelíthető. Az azeriek egy jó évtized óta működő projektet működtetnek jól mind intézményi, mind szakmai oldalon. A klub vezetőedzője állandó, rendszeres résztvevői az európai kupaporond csoportköreinek, kialakult játékstílussal, elképzeléssel rendelkezik. Ha ferencvárosi szurkoló lennék, kissé irigykedve néztem volna a Qarabagot a fentebb említett dolgok miatt. – Arról már nem beszélve, mennyi azeri játékos szerepelt a csapatban, míg itthon sokan számonkérik a Fradi-szívet a légiósokon. Félig-meddig a súlyos egyéni hibák döntötték el a párharcot, félig-meddig a rosszabbul elvégzett szakmai felkészülés. Elvárás volt-e a Fradi továbbjutása? Elvárás lehet a Fradi továbbjutása egy jobb koncepció alapján működő klub ellen? Illetve elvárás-e, hogy minden magyar csapat nemzetközi meccse előtt a “mértékadó” transfermarktra hivatkozva próbáljuk levonni a következtetéseket?

Irány az EL, ami könnyen a legrosszabb szcenárió lehet

A Konferencia liga megjelenésével a Ferencvárossal egy kaliberű, vagy talán alacsonyabban jegyzett csapatok is hatalmas esélyt kaptak az európai kupák csoportkörbe jutására. Azt viszont aligha lehet megkérdőjelezni, az évek óta emlegetett kupatavasz megélésére a harmadik számú sorozatban lenne esélye a Ferencvárosnak. Az Európa Liga így egyfajta pótsorozata lett a BL-nek, ahol olyan klubokkal kerülhet össze bejutás esetén a magyar bajnok, mint a Manchester United, AS Roma, Arsenal, Monaco vagy Feyenoord. Ugyan a koefficiens pontjaival a Ferencváros könnyen lehet harmadik kalapos lenne, legalább hasonlóan nehéz feladat lenne a csoport harmadik helyének kiharcolása, mint az előző idényben.

Akik ajándékként tekintenek a párharcra

Szó mi szó, a Ferencváros kaphatott volna nívósabb ellenfelet is a Shamrock Roversnél, az ír bajnokcsapat észak-macedón riválison keresztül jutott az El-playoffba. Előtte a Bajnokok Ligája selejtezőjéből estek ki, a Ludogorec jelentette a végállomást – igaz otthon legyőzték a bolgár csapatot, melyet jól ismerhetnek a Fradi-szimpatizánsok az elmúlt évekből. A Rovers fennállása során második alkalommal fog eljutni valamelyik európai kupa csoportkörébe, alapvető elvárásként fogalmazták meg az Ekl-csoportkört, melyet biztosan teljesítettek a Shkupi kiverésével. Magabiztosan vezetik az ír bajnokságot, kiemelten kell figyelni a Rory Gaffney, Graham Burke duóra, akik 13 gólt szereztek az idei kiírásban eddig, illetve a 11 kanadai pontot termelő jobb oldali szárnyvédőre, Andy Lyonsra. A klub vezetőedzője Stephen Bradley, aki 2016 novemberében vette át a csapat irányítását.

Szerző: Tokics Tamás

Kapcsolódó cikkek