Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Fokvárosban született, Nagykovácsiban nőtt fel, 12 éves kora óta pedig Belgiumban él a magyar labdarúgás legújabb csatártehetsége, Németh András.

Az elmúlt hetekben kiharcolta a helyét a belga kirakatcsapat, a KRC Genk kezdőjében, így joggal bízhatunk abban, hogy Marco Rossi meghívja a válogatottba a szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. 

A kezdetek

Németh András itthon a Vasas akadémiáján kezdte pályafutását, ahol elsősorban  védekező szellemű játékost láttak benne. Az angyalföldi csapatnak ekkor partneri együttműködése volt a Vitesse együttesével, ennek keretében pedig Németh volt az egyik játékos, aki járt ismerkedésen a holland csapatnál. A magyarországi éveket követően édesapja Belgiumban vállalt állást, Andris ekkor ment el egy Genk által szervezett nyári táborba, amely után marasztalták a csapatnál. 

Az áttörés

A fiatal csatár itthon akkor lett szélesebb körben is ismert, amikor megnyerte a belga klub korosztályos csapatával a Puskás-Suzuki-tornát 2018-ban. Némethet nemcsak beválasztották a torna álomcsapatába, de három találatával ő lett a gólkirály is. Ezt követően aligha volt kérdés, hogy helye lesz a magyar utánpótlás válogatottban, az U17-es korosztállyal szerepelt az EB-n és a vb-n is, előbbit három, utóbbit két góllal zárta. 

Az út a Genk kezdőjéig 

A novemberben a huszadik születésnapját ünneplő Németh hosszú éveket töltött a Genk akadémiáján, mire eljutott a felnőtt csapatig. Három évvel ezelőtt, amikor a felnőttek a Bajnokok Ligája főtábláján szerepeltek, pályára lépett az ifjúsági BL csoportkörében, ahol bevette a Napoli korosztályos csapatának kapuját. Tavaly ősszel a saját nevelésű fiatal szabálynak köszönhetően még mindig pályára léphetett a sorozat bajnoki ágában, és többek között az MTK ellen is betalált novemberben.

Az első csapatban idén januárban, a korábbi magyar szövetségi kapitány, Bernd Storck kezei alatt mutatkozott be a Beerschot együttese ellen, ahol ugyan csak pár perc jutott neki, de ő állította be a végeredményt, amivel a belga élvonal történetének harmadik leggyorsabb gólszerzője lett. Az idény hátralévő részében a gólja ellenére nem kapott sok lehetőséget, de szintén emlékezetes pillanat volt, amikor áprilisban a bajnokság rájátszásában újfent pár percet kapva, szerzett győztes gólt a Gent csapata ellen. 

A nyári felkészülés során aztán remek benyomást keltett az új edzőben, Wouter Vranckenben, és miután a csapat gólgyárosa, Paul Onuachu a sérüléséből még nem épült fel, elkezdte fokozatosan beépíteni a csapatba. Cyriel Dessers mögött elsősorban még átlagosan negyedórák jutottak neki, a nigériai távozásával aztán hirtelen a kezdőcsapatban találta magát. A bizalmat pedig nemcsak góllal,  hanem egy gólpasszal is meghálálta a Zulte Waregem elleni találkozón. 

Ezek után aligha meglepő, hogy a következő fordulókban már stabil kezdőként lépett pályára, a Cercle Brugge elleni találkozón közel volt a gólhoz is, majd a Seraing és az STVV ellen is kitűnt a mezőnymunkájával, labdatartásaival és a sprintjeivel.

Hogy ez elég lesz-e Marco Rossinak, és meghívja-e a közelgő Nemzetek Ligája mérkőzésekre, az hamarosan kiderül.

Kapcsolódó cikkek