Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

Megan Rapinoe: „Szégyen, hogy a Manchester Unitednak sokáig nem volt női csapata”

2020. november 10.

A Manchester United nem kapkodta el a dolgokat, egészen 2018-ig várt, mielőtt megalapította volna női csapatát. Akkora volt a nyomás, hogy aligha tehettek mást… A sztori azonban nagy siker lett, hiszen jelenleg Casey Stoney tanítványai vezetik az angol női labdarúgó bajnokságot, hat forduló után. A csapatban ott van a Team USA két játékosa, Christen Press és Tobin Heath, ám a válogatott kapitánya, a szabadszájúságáról és politikai kérdésekben történő határozott állásfoglalásairól ismert, Megan Rapinoe még ennek ellenére is kritikával illette a vörösmezes klubot, a BBC interjújában.

„Úgy gondolom, a női futball helyzete ugyanolyan a Angliában, mint az Egyesült Államokban. Mindkét helyen kevés pénzt fektetnek bele, ezért messze elmarad a férfi labdarúgás mögött. 2020-at írunk. Mióta létezik a Premier League?

Szégyenletes, hogy az akkora klubok, mint a Manchester United csak most fektetnek pénzt és energiát a női csapatukba…”

A Vörös Ördögök egyébként remekül teljesítenek évről-évre egyre jobb eredményeket hoznak, a befektetés megtérülni látszik. Szemben mondjuk a Liverpool gárdájával, amely hiába nyert meg mindent Európában és Angliában is az elmúlt két évben, a női csapatuk tükörsimán kiesett az első osztályból tavaly. Persze alighanem a MU-drukkerek is aláírnák ezt a forgatókönyvet.

A 2019-es világbajnokságot megnyerő, Aranylabdás, Donald Trumppal is szembeszálló Rapinoe a folytatásról is beszélt az interjúban, elvégre 35 évesen lassacskán veteránnak számít a Seattle középpályása.

„Sok csapattársam külföldre igazolt, hogy a járvány idején is játszani tudjon, és én is igyekeztem formában maradni. Futballozni szeretnék, amíg lehet, messze vagyok még a visszavonulástól, az olimpiai szereplés a célom! Az olimpia után át kell gondolnom a következő három évet, de a világbajnokság is egyre közeledik.”

Alighanem, addig még marad a Team USA vezére!