Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A sokadik sorsdöntő és mindent eldöntő Wales elleni találkozó előtt Uruguay ellen játszik a magyar válogatott a Puskás Aréna nyitómeccsén. Rendkívül szép gesztus ez, hogy az 1954-es világbajnoki elődöntő újrajátszásával nyitják meg a nemzeti stadiont. Azon a találkozón hosszabbítás után győzött az Aranycsapat 4:2-re, Czibor és Hidegkuti góljaira Hohberg válaszolt kétszer, de a hosszabbításban Kocsis duplája a döntőig vitte a csapatot. Az ott történteket egyesek a berni csodának hívják, mi pedig nemzeti tragédiaként élünk meg.

Mindazok mellett, hogy egy létesítmény nyitómeccsén mindig megtiszteltetés pályára lépni, azért mégiscsak felmerülhet a kérdés: jókor, jó időben van-e ez a találkozó? Mivel ez hivatalos UEFA-nap ezért mindenképpen kellett meccset rendezni, másrészt az élet is úgy hozta, hogy van mivel kísérletezni.

Az uruguay-i és a walesi csapat teljesen más stílusban futballozik, de annyi pozitívum azért van az ellenfél választásban, hogy legalább világklasszis játékosok ellen tesztelhetők a taktikai elemek és a formációk.

Vannak sérültek és sérülésből visszatérők, gondolok itt Nagy Ádámra és Pátkai Mátéra. Willi Orbán távolléte a legfájóbb pont most a keretben, de hiányzik még Kleinhesler László is, akinek sok hiányossága van, de a nemzeti csapathoz való hozzáállásával biztosan nincs gond. Állítólag Kádár is sérült, de más ott ült legutóbb a Dinamo kispadján. Kétféle pletyka terjeng ezzel kapcsolatban: az egyik a horvátok elleni játéka miatti száműzetés, a másik azonban sokkal érdekesebb. Létrejött egy kisebb ellentét Kádár és a Dzsudzsák-Szalai duó között Sallai Roland állítólagos öncélú cselezgetése miatt. Előbbi a játékos védelmére kelt, az utóbbiak pedig ellene mentek, illetve a kapitányi karszalag is vitaalapot jelent. Ennek azért már láttuk jeleit a pályán is. Dzsudzsák az azeriek elleni meccsen látványosan nem passzolt Sallainak, inkább a nála sokkal rosszabb helyzetben lévő Szalait játszotta meg, így gólhelyzet és ziccer helyett az ígéretes akcióból végül semmi nem lett.

Rossi előtt most igazán komoly feladat van, hiszen az eddig is vékony balhátvéd pozícióból kiesett Kádár, Korhut eltiltás miatt nem játszhat Wales ellen, így biztosan kipróbálja a nyitómeccsen Nagy Zsoltot, de az sem elképzelhetetlen, hogy Holender Filip kapja meg a lehetőséget a poszton, aki a Kispest színeiben többször játszott ott. Baráth és Lang alkothatja a védelem közepét, a jobbhátvéd pedig Lovrencsics lesz. A Középpálya a Nagy – Pátkai kettősössel indul, ami egészen jól működik. Nagy kérdés Nagy formája. Legutóbb a Bristolban már játszott, de nem varázsolt el senkit a játéka. Előttük a Sallai – Szoboszlai – Dzsudzsák trió, akik Szalai Ádámot támogatják. A leggyakoribb 4-2-3-1-es felállásban.

A kísérletezése nem csak személyekben történhet meg, formációkban is. Rossi a Honvédnál és a DAC-nál is a 3-5-2-es hadrendet preferálta, ami a szélsővédők hiánya miatt jó opció lehet. Ehhez azonban három stabil középső védőre van szükség. A probléma az, hogy a keretben csak egy ilyen van, Baráth személyében. Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy lesz a találkozón olyan időszak, amikor így áll majd fel a csapat.

Csereként lehetőséget kaphat Zsótér is, aki, ha felnő az arca méretéhez, akkor akár ott is ragadhat a keretben és számítani lehet Feczesin nagy visszatérésére is. Vida és Holman is biztosan szerepet kap majd legalább fél órára és Gazdag beállítása valószínű, aki hónapok óta a keretben van, de eddig csak egyszer lépett pályára.

A kapus posztról érdemes pár gondolatot megejteni. Sokan követelik Dibuszt a kezdőcsapatba, ami Uruguay ellen akár meg is eshet, de kész öngyilkosság lenne Wales ellen. Dibusz EL-védéseitől hangos a sajtó, de valamiért a hibáit nem látják meg. Az oldalról érkező beadásoknál és a hosszú indításoknál katasztrofális a helyezkedése és a mozgása. Wales pedig pont ezekben remekel. Gulácsi továbbra is a legjobb kapusunk, és egyelőre nincs olyan teljesítmény, ami veszélyeztetné tétmérkőzésen a pozícióját.

A nyitómeccsen az eredmény tényleg csak másodlagos részünkről, sokkal fontosabb az új létesítmény és a különböző variációk tesztelése.

Az uruguay-i válogatottról egy korábbi cikkünkben már írtunk. 

Kapcsolódó cikkek