Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Minden idők legunalmasabb labdarúgó-világbajnoksága ez a katari…

Sivár, hangulattal, bár Sir David Attenbourough itt is találna izgalmat, mármint a sivatagban, csakhogy az az állatvilágé, ez meg egy komoly esemény. Rohadtul unja mindenki. A katariak végképpen, nem értik mit zabál ezen a hülyeségen az egész világ, a szurkolásuk abban merül ki, hogy feleselnek az idegennel a sok pénzük miatt idehordott foci miatt.

Az hagyján, hogy a szegedi Csillag börtön smasszerei önképzőköri színésztanoncok az arabok szigorúsága láttán, ez a helyiek törvénye, ők aztán nem akarnak az égegyadta világon semmiféle balhét. Hát nincs is. A szurkolói zóna annyira vidám, mint egy pohár víz, pedig oda sem sajnálták a tőkét, minden csillog-villog, csak éppenséggel halott pénz. Ez amúgy egy magyar zenekar!

A sportolói személyzet a pokolba kívánja a tornát. Kiégett izzóként, leégett gyertyaként álldogálnak, a múlt hónapban a BL-ben vérre menő csatát feszítő férfiak lassúak, ötlettelenek, sehol a játék szépsége. Még mémek sem születnek, komor a helyzet. Éppenséggel érthető a játékosok szolid poroszkálása, őket senki nem kérdezte, Infantino FIFA elnök meg vidáman lebzsel, látszat regulát érvényesít, közben mélyre hajolva parolázgat a helyi méltóságokkal.

Normális esetben most állna ki szünetre az összes nemzeti bajnokság, a srácok lihegve futnának vakációra, erre tessék, 38 fokos hőségben kell rohangálniuk. Kifulladtak, leeresztettek, erejük a végét járja, a fülükön is szívják a száraz sivatagi levegőt. Márpedig december 18-ig ez így lesz. A legjobban ennek a hercehurcának a végét várják, a szerencsések hamarosan csomagolhatnak, talán pihenhetnek. Páran, az afrikai válogatottak közül még meghajtják a szerencsekereket, olyat akarnak villantani, hogy beleférjenek valami mutatósan gazdag európai csapat keretébe, aztán már ők is készek.

Egy üdítő kivétel viszont akad. A Mérges Macska tekintetű Casemiro. Ez a brazil pali csodásan működött a nagy Real Madrid csapatában: kemény, olykor sprőd, adja, de állja is, ha őt faragják. Mindeközben istenien irányít, hallgatag vezére válogatottjának, egyszerűen pótolhatatlan része a középpályának, bárhová is vesse a sors a világban. Elképesztő munkabírású, fáradhatatlanul zakatol, ő az ereje csapatának. Közben piszok jól rúg, cseppet sem kimerült.

A most egyébként Ronaldo és a Glaser testvérek miatt megtépázott Manchester United-rajongók elégedetten bólintanak, egy emberük kiemelkedik ebből a cafatokban lógó világbajnokságból.

Legalább ennyi jó jutott a népnek!

Kapcsolódó cikkek