Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Amikor csak lehetett Lionel Messit követtem. Mondjuk nem volt nehéz eset, hiszen a Manchester City ellen a BL közvetítés rendezője pár extra kamerát a csatárra áldozott. A franciák, akik köztudottan a világon a legjobban adják a labdarúgást, nem hagyták el egy pillanatra sem. Rengeteg közeli kép jött Messiről. A tekintete egy űzött vadéhoz hasonlított, akik saját társai szorítottak sarokba. Vészterhes pillantás, segítségért könyörgő rebbenés, sehol az érzelem, szemernyinél is kevesebb indulat. Az egész méltatlan a hat Aranylabdával mért csodálatos életúthoz, ragyogó, varázslattal teli karrierhez.

Barcelonában szinte Messiről szólt minden, igaz a katalánok most ennek az árát fizetik, a klub pályára futó alkalmazottai több sebtől vérző, kornyadozó harci kakasként próbálkoznak, mindhiába. Vérfrissítéssel, emberek beépítésével, új taktikával, ebből csak a görcsölés, a kínos magyarázkodás látszik. Türelem kérés, esküdözés, béna tapogatódzás, mindennek fájó, rossz eredménye old keserűt!

A PSG látva arra gondolt a világ, a planéta legjobb három csatára, az ászok ásza összeáll, sírva kéri az ellenfél, ne tovább, lekopogja a meccset, mint cselgáncsban, legyen már vége a 90 percnek, csak mászhassunk a buszra! Ehhez képest azon kacarászott a bolygó, hogy a belga kisemberek ellen szinte nulla kapura lövéssel, és egy értelmezhetetlen döntetlennel zárta a PSG a Club Brugge elleni BL-csoportmeccset.

Vissza Messihez! Elképesztő látványként húzott át a pályán, hogy az argentin gyakran teljesen egyedül állt, közelében sehol egy ember, a szokásos meglódulásának pont kellő idő és tér állt a csatár rendelkezésére, a laszti viszont nem érkezett. Hogy a helyzet még súlyosabbnak lássék, Messi a karjával több jelzést adott, mint egy közlekedési rendőr Kairó legzűrösebb autós csomópontjánál. Hiába csatarászott, nehéz eldönteni, hogy dacból vagy utasításra nem passzoltak hozzá.

Ennek az lett a vége, hogy Messi pár laza próbálkozást kezdeményezett, ez gyorsan befulladt, mert a társak nem vele folytatták, jobban önzőztek. Ebből kínálatból a láthatón teljesen kikészült Kylian Mbappé tűnt a legzűrösebbnek. Reménytelen vállalkozásai rendre kútba estek, hiába indított pokoli sebességgel, a lábába gabalyodott, megannyi rossz átadással. A mesteri hármas senyvedését még jobban meghúzta, hogy az első gólt egy védekező középpályás bombázta a bal felsőbe, elébb Neymar akkor lukat rúgott, majdnem maga esett bele. A brazil amúgy is a szokásos formáját alakította, rengeteg látványos trükk, a végtelen szóló lezárásaként az angol bekkek felborították, vagy csak egyszerűen szétrúgták, jött az aktuális hempergése.

Messi szenvedett, aztán végre kiszabadult a teher alól. A 74. percben valamiért Mbappé megfeledkezett magáról, ragyogóan passzolt Messihez, aki régi formáját bemutatva védhetetlen gól rúgott! Óriási öröm robbant ki a csatárból, hihetetlen megkönnyebbülés számára, üstökös robbanás Párizsban. Erre várt a világ, visszakaphassa régi istenségét! Amúgy Mbappé csak nagy nehezen ment a gólgúlához, a meccs befejeztével is kelletlenül pózolt a pályán, nem érezte magát jól!

Az est fénypontja viszont oltári hüledezést váltott ki! Mahrez szabadrúgásánál Messi feküdt a sorfal mögé! Nem újdonság, na de pont ő? Egészen döbbenetes volt látni, hogy a király ide került, Rio Ferdinand és Owen Hargreaves tévés szakértő a látványtól nem kapott levegőt! Kényszerítették Messit ebbe a pózba, vagy ekkora a megfelelni vágyása? Ide jutott a kiválasztott? Már ezt a munkát is rásózták? Mi a fene ez az egész?

Megfordult a világ! A Barca a király nélkül, ugyanakkor Messi a falember a PSG-ben!

Kapcsolódó cikkek