Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Mesut Özil óriási reményekkel érkezett 2013-ban az Ágyúsokhoz, a londoniak vezetősége 50 millió euróért vásárolta az akkoriban karrierje fénykorát élő német válogatott középpályást a Real Madridtól.

Eleinte ő volt Arséne Wenger egyik legfőbb aduásza a pályán, de ahogy teltek az évek, egyre inkább megkopott a teljesítménye. Nemcsak a játékban való szerepe, a fizikai mutatói csökkenő tendenciát mutattak, ami végül azt eredményezte, hogy a 2018-ban kinevezett Unai Emery szépen lassan parkolópályára tette.  

A tavalyi szezonban ugyan még 20 bajnoki meccsen léphetett pályára, idén többnyire már a keretben sem volt, Mikel Arteta kinevezése előtt tizenhét bajnoki forduló során mindössze 8 Premier League-fordulóban ölthette magára az Ágyúsok mezét.

Arteta érkezésével azonban tiszta lappal indult Özil is, a spanyol tréner kivétel nélkül kezdőként számított rá minden fordulóban, amit a német-török kettős állampolgárságú középpályás ezidáig egy góllal és ígéretes játékkal hálált meg.

 

De vajon mi lesz Özillel a nyáron?

A formahanyatlása óta folyamatos beszédtéma a középpályás távozása, nem volt ez másként a téli mercatóban sem. A sajtó összeboronálta a D.C. Uniteddal, a Hertha BSC-vel, de a hírek szerint török klubok is tárt karokkal várnák.

A Fener szurkolói szívesen látnák csapatukban a középpályást. (Getty Images)

Az Arsenal kölcsönjátékosaként Besiktasnál szereplő Mohamed Elneny szerint minden esély megvan rá, hogy ex-csapattársa a SüperLigben kössön ki rövid időn belül.

„Mesut imádja a Fenerbahce-t. Mindig a klubról és annak fanatikus szurkolóiról beszél. Ha engem kérdezel, azt hiszem, hamarosan oda fog szerződni. Állandóan azzal próbál bosszantani, hogy Fenerbahce szurkolói dalokat skandál” – mesélte Elneny a beIN Sportsnak adott interjújában

Kapcsolódó cikkek