Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Az Eb-selejtezők a lassan a végéhez érnek és az utolsó játéknap előtt csak három nyitott csoport maradt, de izgalmakra csak két helyen lehet számítani. A B-csoportban Portugália továbbjutásához le kell győzniük Luxemburgot. A D-csoportban Dánia, Svájc és Írország fut versenyt egymással az első két pozícióért. Az E-csoportban pedig Wales, Szlovákia és Magyarország küzd a második helyért.

A záró fordulóban Szlovákia Azerbajdzsánt fogadja hazai pályán, Magyarország pedig Walesbe utazik. Ha nyerünk Cardiffban, akkor nincs kérdés, egyenes ágon jutunk ki az Eb-re, de ha döntetlen születik, akkor Szlovákia nem nyerhet Azerbajdzsán ellen. Minden más esetben kiesünk a selejtezőkből és marad a Nemzetek Ligája Play-off.

Mivel a legtöbb csoportban már eldőlt az első két hely sorsa, ezért azt is lehet tudni, hogy mi kikkel kerülnénk össze. Bulgária, Izrael, Románia és Magyarország alkotná a négyes csoportot, ahonnan elődöntő és döntő meccseken lehet továbblépni az Európa bajnokságra. Sorsolással dől majd, el, hogy ki kivel játszik majd, de az talán hangsúlyoznom sem kell, hogy ez lenne a nehezebb út.

Bulgária utolsó lett a csoportjában és az utolsó forduló ellőtt még csak győzelmet sem tudott felmutatni, ami Anglia és Csehország esetén érthető is, de Koszovó és Montenegró is megelőzte őket. Talán ők lennének a legkönnyebb ellenfelek, de azért ők is olyan játékosokat tudnak felmutatni, mint Marcelinho és Wanderson a Ludogoretsből vagy az ígéretes fiatal Kiril Despodov, aki jelenleg a Sturm Graz keretét erősíti.

Romániát nem kell bemutatni. A 2016-os Eb-selejtezőkön két döntetlent játszottunk velük, de a 2014-es vb-selejtezőkön is összesorsoltak minket, akkor idegenben három gólt kaptunk hazai pályán, pedig egy 2:2-es döntetlent sikerült összehozni.  Az utolsó magyar győzelem egyébként 1981.05.13-án történt, ami igencsak rég volt, főleg úgy, hogy azóta tizenegy összecsapás volt a két ország között. Emellett a zárt kapu is fenyegetést jelenthet, amit talán kár is lenne tovább magyaráznom.

Izrael legyőzte a csoportjában Ausztriát és Lettországot kétszer, de beleszaladt egy négygólos vereségbe a lengyelek ellen, és Szlovéniát és Macedóniát sem tudta megverni. Nem olyan erősek, mint a románok, de vannak jó játékosaik és a selejtezősorozat góllövőlistáját Zahavi vezeti tizenegy góllal, holtversenyben az angol Harry Kane társaságában. Ezen felül a zárt kapu itt is felmerülhet.

Mindent összevetve jobban járnánk a könnyebb úttal és egyszerűen legyőznénk a walesi csapatot kedden, de ugye mi szeretjük mindig a nehezebb utat járni.

(A cikk az UEFA hivatalos honlapján közölt információk alapján íródott, ugyanakkor a magyar médiában más, ezzel ellentmondó forgatókönyvek is megjelentek.)

Kapcsolódó cikkek